Бъчварова: Как можеш да продължиш да управляваш, като нямаш пари

Нели Чолашка 18 февруари 2015 в 15:11 4923 19

Румяна Бъчварова

Как можеш да продължиш да управляваш, като нямаш пари, попита вицепремиерът по коалиционните въпроси Румяна Бъчварова, която също се появи днес в парламента.

Днес започна дебатът по проектозакона за ратификация на нов дълг от 16 млрд. лв., но до гласуване не се стигна. Въпреки совалките на финансовия министър Владислав Горанов по стаите на подкрепящите управлението партии Патриотите и АБВ засега отказват да подкрепят ратификацията.

В резултата на това премиерът Бойко Борисов обяви, че може да се стигне до оставка на правителството, ако не се разреши тегленето на нов заем.

"Това не е ултиматум за оставка, това е разясняване на обективната ситуация. Ние говорихме с нашите партньори по този въпрос, те малко късно са се включили с процеса. Нека си даваме сметка, че по финансови въпроси не се бие тъпанът особено тогава, когато трябва да вземеш кредит", обясни още Румяна Бъчварова.

По думите й за ГЕРБ е било тежко решението да внесе такова предложение, защото толкова години са се гордели с ниския бюджетен дефицит и ниската задлъжнялост.

"Ситуацията в момента обаче е такава – година и половина, две не са вземани никакви решения, има голямо натрупване на проблеми и дефицити, в енергийната система колко са дълговете. Някой трябва да има смелостта да го каже. Колкото по-рано се каже, толкова по-добре за държавата", коментира още вицепремиерът.

На въпроса има ли проблем с комуникацията между Владислав Горанов и коалиционните партньори, тя отговори: "Мисля, че все по-малко има такива проблеми".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!