Атанасов: Демократична България ще издигне кандидат за президент, който да е антипод на Радев

OFFNews 21 септември 2021 в 20:02 7718 6

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

"Демократична България" ще издигне кандидат за президент, който да е антипод на Румен Радев - със строг граждански профил, да не е бил в службите за сигурност и армията. Това каза пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов. „Имаме още малко работа преди да обявим кандидата ни за президент", уточни Атанасово. Трябва ни гражданин, който познава добре устройството на държавата и да може да излъчва справедливост“, разясни критериите за избор на кандидат Атанасов.

Намираме се в ситуация на задълбочена криза. Битката за промяна среща съпротива и е нужно да се мине през тези етапи, заяви Атанасов.

„За да може да бъде решена политическата криза в страната е нужно да се търси конфигурация на единомислещи партии. „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ имаме общи цели, като ограничаване на борбата с корупцията, например. Ние запазваме нашата подкрепа. Насърчени сме от избирателите си, да продължим пътя си. Сигурен съм, че ще бъдем солиден фактор и в следващия парламент“, подчерта той.

„Новата формация планира среща с нас, така че такава ще бъде осъществена. Нашето предложение беше да се явим с общи листи, като коалиция, но това ни бе отказано“, посочи Атанасов за отхвърленото от Кирил Петков предложение за общо явяване. 

„Не сме решили основният проблем в държавата – да отстраним борисовата държава от власт. Това изисква мощно усилие. Тук не е важно кой в коя част на политическия сектор се намира. Важно е да се излъчи правителство на промяната. Необходим е работещ парламент, защото са нужни промени в Конституцията. Нужна е държавническа мъдрост, за да се постигне съдебна реформа. Трябва да се работи упорито“, каза още Атанасов. 

„Българското общество чака да има стабилност, така че трябва да положим усилия това да се случи“, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови