13% ръст на нощувките у нас за първите три месеца на 2016 година

Симона Костадинова 16 май 2016 в 16:59 1953 0

За първото тримесечие на годината са регистрирани около 2,5 млн. нощувки, което е 13% ръст спрямо същия период на миналата година.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на официалния старт на кампанията „Ние обичаме България“ в подкрепа на 100-те национални туристически обекта.

Тя обясни, че 1,4 млн. от нощувките са реализирани от български граждани, което показва, че продължава възходящата тенденция вразвитието на вътрешния туризъм. 

Ангелкова припомни за рекламния клип с участието на седем холивудски звезди, настоящият Международен кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“ както и кампанията "Мислиш си, че познаваш България", зад която застанаха редица известни публични личности. По думите ѝ публично-частното партньорство е една от доказано добрите форми на сътрудничество. 

„Ценното в кампанията, която стартираме днес е че тя ще инвестира в някои от най- значимите ни културно-исторически забележителности и ще припомни на сънародниците ни колко важни са те за националното ни самосъзнание“, подчерта министър Ангелкова.

Тя поясни, че за 100-те национални обекта в онлайн регистъра на туристическите атракции са направени връзки към Tripadviser, Google Maps и Wikipedia. Така желаещите да ги посетят ще могат за получат бърза и изчерпателна информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови