Ангелкова рекламира България пред CNN (видео)

OFFNews 02 април 2016 в 15:48 5347 4

Министърът на туризма Николина Ангелкова рекламира България като туристическа дестинация в ежедневното предаване за икономика и политика на СNN „Quest Means Business“.

В интервюто Ангелкова отговаря на въпроси за предимствата на България като туристическа дестинация и отражението на глобалната сигурност и имигрантската вълна върху сектора у нас.

„Ние искаме да продаваме дестинация България като място, което има всичко – море, планини, богатство от природни ресурси, впечатляващо културно и историческо наследство. Трети сме в Европа, след Италия и Гърция, по брой на откритите артефакти – над 40 000. А и българите сме изключително гостоприемни“, отбелязва тя, цитирана от пресцентъра на ведомството. 

Министърът не пропусна да занесе и специален подарък на водещия Ричард Куест - ръчно изработена дърворезба с хлопатар.

Медният звънец беше поставен на почетно място в библиотеката в прочутото му нюйоркско студио, посочват от пресслужбата. 

“Quest Means Business” е едно от най-рейтинговите ежедневни предавания на CNN за актуалното в световната политика и икономика.

Събеседници на обявения за един от 7-те топ журналисти в света, Ричард Куест, са били, както главни изпълнителни директори на световни корпорации като Джефри Каценберг (DreamWorks) и бившият изпълнителен директор на Ford Алън Мълали, така и водещи политически фигури, сред които британският премиер Дейвид Камерън, изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард и бившият председател на Европейския съюз Жозе-Мануел Барозу.

Тази седмица бях сред гостите в едно от най-авторитетните предавания на CNN – „Quest Means Business“, с водещ световноизвестният журналист Ричард Куест. Говорихме за предизвикателствата пред глобалната сигурност и отражението им върху туризма, както и емигрантският поток в Европа. Имах възможност да разкажа и за възможностите за туризъм, които страната ни предлага и конкурентоспособността ни на международния пазар.

Публикувахте от Nikolina Angelkova в 2 април 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови