Държавата пусна плажове на промоция

OFFNews - Бургас 14 май 2016 в 14:49 9201 2

Някои от търговете за наем на плажовете по Черноморието са пуснати отново, но с 30% намаление на таксите, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас, където откри мждународния кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“.

Сред плажовете "в промоция" са “Китен - Юг”, “Къмпинг Китен” и “Поморие - Юг”. В понеделник ще стане ясно кой ще стопанисва плажа на бившия къмпинг “Градина”.

Процедурите са 36, от тях 24 са на територията на област Бургас. Към 31 март неохраняемите плажове са били 90. Областните управители вече са предприели стъпки за осигуряване на водно спасяване, медицински пунктове и почистване на неохраняемите ивици, каза Ангелкова.

Централният плаж в Бургас ще се стопанисва от общината и през тази година. Както и предишните няколко години, всички съоръжения на него ще бъдат безплатни. Предстои да закупим нови шезлонги, защото има голямо търсене, каза кметът на града Димитър Николов. Спортните съоръжения на плажа ще бъдат монтирани по-рано, защото има двойно повече заявки за събития в сравнение с миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови