Затягат полицейския контрол по АМ „Тракия” и „Хемус”

OFFNews 05 август 2016 в 14:48 4229 2

Трафикът по автомагистралите „Тракия” и „Хемус” се подпомага от допълнителни полицейски наряди. Незабавните мерки са въведени с разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, като целта е да се гарантира сигурността на движението.

Организацията ще бъде в сила до 18 септември, съобщават от пресцентъра на МВР.

Допълнителните полицейски екипи от СДВР и ОДМВР ще подпомагат трафика по обслужваните пътни участъци от двете магистрали в петъчните и неделните дни. В петъците те ще подпомагат движението в посока Бургас и Варна, а в неделите – в посока София.

От силовото министерство имат готовност, ако се налага, да включат и служителите от „Охранителна полиция”.

Освен да контролират дали се спазват въведените ограничения, униформените ще реагират на място и при катастрофи или други затруднения на движението. Те ще координират действията си с представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, както и с Центровете за спешна медицинска помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

2

Руслан

05.08 2016 в 23:39

Допълнителните полицейски екипи от СДВР и ОДМВР ще подпомагат трафика по обслужваните пътни участъци
.. вероятно ще бутат.

12010

1

Alexander Lazarov

05.08 2016 в 19:32

не че нещо, ама "сигурността на движението" няма как да се гарантира. Може да се гарантира "сигурността на движещите се" или "сигурността при движение", но първото е nonsense, освен ако не искат просто автомобилите да се движат, и това се гарантира от полицията.