Заплашиха с некролог горски инспектор от Велико Търново

Ивайло Анев 20 април 2015 в 19:58 6285 3

Смъртна заплаха беше отправена към горския инспектор Илиян Неделчев от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново.

Заплахата за живота на горския инспектор е била под формата на некролог.

"Ще почине Илиян Неделчев. Едно от най-големите бедствия на цивилизацията е ученият глупак. Карай умно, прибери се жив - от приятелите от Велико Търново, Павликени и Сухиндол", е било изписано върху некролога.

По-рано днес той е бил поставен на един от гаражите на РДГ – Велико Търново.

В края на миналата седмица пък беше опожарен имот на друг служител на Дирекцията – инж. Зорка Иванова, която е пряк ръководител на дейностите по контрол и опазване на горите в града, като се смята, че двете събития са свързани.

Основната дейност на Илиян Неделчев е на горски инспектор на територията на Държавно горско стопанство – Севлиево и Държавно ловно стопанство – Росица. Той работи на цялата територия на област Велико Търново.

От началото на годината РДГ – Велико Търново е съставила 31 акта за нарушения, като 16 от тях са постановени лично от Неделчев. Основно актовете са съставяни по закона за горите. Веднага след като инж. Зорка Иванова вижда некролога, тя подава сигнал на телефона 112. 10 минути по-късно пристигат и служители на МВР – Велико Търново. По случая вече се води разследване.

Заплашеният със смърт Илиян Неделчев досега не е получавал подобни заплахи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!