Задържаха 30 бежанци, 9 от които деца, в "Дружба 2"

ОFFNews Последна промяна на 28 септември 2014 в 11:09 6888 4

Тази сутрин е бил получен сигнал, че в столичния кв. "Дружба"-2 е забелязана подозрителна голяма група мъже, жени и деца, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на Осмо РУ веднага посетили посочения адрес и провели заградителни действия в района на последна спирка на масовия градски транспорт.

Около 8:00 часа те задържали 30 чужди граждани, от които 9 деца.

Служителите на СДВР продължават действията по изясняване на всички факти и обстоятелства по случая. По отношение на чуждите граждани предстои да бъдат взети мерки от отговорните компетентни институции.

При две операции вчера в Северния парк в кв. "Надежда" и в кв. "Враждебна" в София бяха задържани общо 70 бежанци от Сирия и Ирак, сред които и жени и деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.09 2014 в 16:51

"Тази сутрин е бил получен сигнал, че в столичния кв. "Дружба"-2 е забелязана подозрителна голяма група мъже, жени и деца, съобщиха от пресцентъра на МВР."

И в какво по-конкретно е заподозряна подозрителната група жени, мъже и деца?
В това да бъдат жени, мъже и деца или в това да бъдат голяма група?

Ако правилно си спомням, в България няма нито полицейски час, нито военно положение, нито забрана под каквато и да било форма хората да се събират или движат на групи от каквато и да било големина ... даже и да са жени, мъже и деца.


... щото, да ви кажа, например - около всяка спирка сутрин се събират "подозрителни" групи от жени, мъже, даже и деца... ако на всяка спирка, като се съберат трийсетина души мигновено се появяват служители на МВР да изясняват ситуацията и още 60'000 лентяи в униформа да си наемем да им плащаме и те няма да стигнат.


... или пък има един вид мъже, жени и деца и друг вид мъже, жени и деца и едните трябва веднага да бъдат проверявани, като са в група, а другите не?
... а бе не пишеше ли нещо в конституцията за това, че няма един и друг вид хора, поне що се отнася до законите на България или нещо бъркам?

Или пък дреме ни на нас за законите на някаква си България, ние си правим каквото ни скимне, пък законите на някаква си България кучета ги яли?

Как мислите, патриотистите - ще ги спазваме ли тия закони или майната ѝ на България с все законите ѝ, а?

28.09 2014 в 13:08

Горките хора...

28.09 2014 в 11:56

До Алекс.
Сега Норвегия приема стотици сирийци, пакистанци, иракчани, сомалийци и т.н., да видим до къде ще го докарат.

28.09 2014 в 11:38

Странно, като с магическа пръчка седмица преди изборите всеки ден започват да стоварват в София нелегални бежанци. Точно сега и точно преди изборите! На тумби. Защо сега, а не през лятото, когато потокът е по-голям поради хубавото време? Отговорете си сами. Пиесата "Костинброд 2" започва.