Wizz Air базира 5 самолета Airbus A321 на летище Милано Малпенса

OFFNews 28 май 2020 в 19:00 4758 0

Wizz Air обяви откриването на 29-ата си база – в Милано.

Превозвачът ще базира 5 самолета Airbus A321 на летище Милано Малпенса през юли 2020 г. Наред със създаването на новата база и в допълнение на вече активните 8 маршрута, Wizz Air обяви старта на 20 нови маршрута до 11 държави от Милано Малпенса от юли 2020 г. Местата по тях вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в приложението на авиокомпанията.

Wizz Air стартира първите си полети до Италия през 2004 г. и оттогава авикомпанията е превозила над 40 млн. пътници от и до Италия по своите над 100 маршрута.

Плановете на Wizz Air са да продължи да развива своята мрежа и да прави пътуванията със самолет все по-достъпни. Със създаването на най-новата, 29-а база в Милано Wizz Air ще удвои капацитета си в Ломбардия и ще допринесе за по-голям икономически растеж в региона и за създаването на над 200 нови директни работни места в авиокомпанията и още много работни места в свързаните отрасли.

С новите 5 самолета Airbus A321, базирани на летище Малпенса, ще се извършват полетите по новите 20 маршрута до: Лондон Лутън, Айндховен, Фуертевентура, Гран Канария, Махон, Тенерифе, Валенсия, Атина, Корфу, Родос, Санторини, Солун, Закинтос, Рейкявик, Лисабон, Порто, Прищина, Маракеш, Талин, Тел Авив. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews