Вечер на добродетелите събра 170 000 лв. в подкрепа на най-нуждаещите се в кризата деца

„Ще продължим да променяме живота на децата в ранна детска възраст - тогава, когато е време, а не когато е твърде късно“

OFFNews 26 октомври 2021 в 12:53 888 0

На 25 октомври в София ивент център се проведе 12-ото издание на Вечер на добродетелите организирано от фондация За Нашите Деца.

Гости на събитието, които подкрепиха каузата за грижа и развитие на най-нуждаещите се в криза деца, бяха Посланикът на Турция н.пр. Айлин Секизкьок, посланикът на Мароко н.пр. Закия Ел Мидауи, представители на бизнеса, партньори и благодеятели. Водещите на вечерта, актьорът Юлиян Вергов и неговата талантлива дъщеря Али Вергова внесоха настроение с емоцията и шегите между баща и дъщеря. В подкрепа на фондацията се включиха с изпълнения Орлин Павлов, Крисия Тодорова, Евгения Кринчева, хор „Нуша“ и виртуозът на благотворителният търг Игор Марковски.

Сценаристът Иван Ангелов и режисъорът Димитър Коцев – Шошо са дългогодишни приятели на фондацията и благодеятели на това вълнуващо събитие, което те всяка година превръщат в шедьовър. Всички те заедно с екипа на фондацията направиха тази вечер незабравима и успяха да предадат посланието на събитието за „грижата“. Защото, за да промениш живота дори само на едно дете не е нужно да си богат, гениален или успешен, нужно е единствено да те е грижа. Домакините на събитието поставиха акцент върху грижата, като ключова ценност, която споделят екипа и гостите на Вечерта на добродетелите. Грижата е това, което ни прави по-добри, което ни вдъхновява, което ни сплотява.

Целта на организаторите е през следващата година да достигнат до поне 2500 деца в ранна възраст и техните семейства, за да отговорят адекватно на нуждите, които поражда кризата и въздействието й върху децата и семействата. Ще насочат усилията си към най-нуждаещите се в кризата деца и техните семейства, към децата с трудности в развитието и децата в приемни и осиновителни семейства. На тези деца и техните родители е осигурен достъп до широк кръг програми в двата комплекса за ранно детско развитие в София и Пловдив.

Изпълнителният директор на фондация За нашите деца, г-жа Иванка Шалапатова, отчете резултатите от работата на екипа си от изминалите 9 месеца на тази година, в които са подкрепили 1661 деца, семейства и специалисти в центровете за социални услуги в София и Пловдив. „Ще продължим да променяме живота на децата в ранна детска възраст - тогава, когато е време, а не когато е твърде късно. Ранното детство е един от най-значимите и влиятелни периоди от живота на човека – особено първите 1000 дни. Този период предопределя основата на бъдещото здраве, благосъстоянието, уменията за учене и потенциала на детето и поставя основите за емоционална сигурност, културна и личностна идентичност на малките деца за развиване на техните умения, устойчивост и адаптивност. Нашата цел е повече деца в ранна възраст да получат силен тласък в развитието си със сигурността на семейство, но и с интензивна стимулация, благодарение на която те да учат активно за света около тях и да разкрият своя заключен потенциал. Това е ключова инвестиция за успеха на децата в нашето общество, в образованието и трудовата им реализация в последствие“.

Фондацията инвестира във висококвалифицирани специалисти, за да изпълни програмата за подкрепа- от общо 95 души в екипа, 77 са професионалисти в социалната промяна, това са социални работници, психолози, специалисти ранно детско развитие, медицински сестри, детегледачи, фамилни терапевти, логопеди, фамилни консултанти, кинезитерапевти, специалисти ранна детска интервенция. 42% от нейните ресурси са насочени в превенция и семейна подкрепа.

За промяната в здравната и образователна система, експертите на организацията работят активно с детските ясли, детски градини, болници и педиатрични клиники, като организират и обучения и форуми за обмен на опит в името на по-хуманното здравеопазване и адекватно предучилищно образование.

Спонсори и партньори на събитието:

Дънди Прешъс Металс, Special Events Group, Sofia Event Center, X-Real, ЕОС Матрикс, Интерлогистикс Холдинг Лимитед София, SiteGround, Compass Invest, Moto Pfoe Bulgaria, лаборатории Синево, The Smarts, J Point Group, и Arlet Stars, Ред Девил Кетъринг, Лаборатории Бодимед, Девин Изворна, Гастроном, La Feve by Pavel Pavlov, & хляб, J Point Group, Giulian, Домейн Бойар, Венци Петров Фотография, Greet.bg, Любашки.

Тяхната подкрепа обезпечава всички организационни разходи и осигурява възможността 100% от набраните средства преди и по време на Вечерта на добродетелите да бъдат насочени към каузата в подкрепа на ранното детско развитие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови