Възглавница за бременни и кърмачки – необходимост или каприз?

OFFNews 17 февруари 2022 в 11:16 551 0

С напредването на бременността се изострят редица здравословни проблеми и временни дискомфорти за бъдещата майка. Особено голям проблем за жената става откриването на ако не перфектната, то поне поносима поза за сън. При някои този момент настъпва в края на бременността, но за други – той се проявява още през първия триместър.

Разликата, естествено, се крие в предпочитаната поза за сън. Истината е, че дамите, които спят по корем, започват да усещат дискомфорт още в началото на бременността. Освен че при тях се наблюдава натиск върху корема, неприятното усещане се появява и в областта на гърдите, които по това време са изключително чувствителни. Всичко това, между другото, води до повишаване на симптоматиката като гадене и стомашни неразположения.

Дамите, които спят по гръб, изпитват затруднения да се наместят удобно в леглото на втория триместър, тъй като коремът вече е по-голям, а с това се затруднява и кръвообращението в тялото. Спящите наляво или надясно пък често се оплакват от болки в гърба.

Решението – възглавници за бременни

Категорично възглавница за бременни е част от онези иновации от пазарната ниша „мама и бебе“, които не бива да се приемат за излишни или проекция на някакъв женски каприз. В действителност за много жени те се превръщат в необходимост. Регулярната почивка и пълноценен сън са от първостепенно значение за бъдещата майка.

Ако тя не се наспива, са възможни здравословни проблеми, които пък веднага се отразяват върху плода. В допълнение, в много случаи бременните се оплакват от постоянно чувство на сънливост. Някои дори разказват как са заспивали на работното си време и на други странни публични места. Тези дами видимо имат нужда от качествена почивка, която може да се превърне в истински ад, ако не успяват да се наместят в правилна и удобна позиция в леглото.

Не трябва да забравяме и старият съвет към всяка бъдеща майка „почивай си сега, защото после няма да имаш време“. В тази препоръка има сериозна доза логика, но тя трудно би се изпълнила без надеждна възглавница за бременни, която да осигури удобство и комфорт за една истинска отмора.

Възглавница за бременни като чудесна инвестиция за в бъдеще

Ако сте от бременните или кърмачките, които изобщо не се жалите, и предпочитате да инвестирате всичките си средства в комфорта на новороденото, пак помислете дали не ви е нужна възглавница за бременни. Всъщност, тя е продукт, който ще послужи и за удобството на вашето дете, когато се роди.

Голяма част от съвременните модели възглавници за бременни са проектирани и оформени така, че идеално да се използват и като възглавници за кърмачки. Най-често те са с извита и продълговата форма. Майките ги харесват, защото им спестяват неудобните позиции по време на нощното кърмене, а то както знаете трае доста месеци.

Възглавниците за бременни са създадени точно за тях, за бременни

По време на бременността си всяка жена се старае да се пази достатъчно много, защото така реално пази и детето си. Освен качествената хранителна диета, както и спирането на вредни навици, за бъдещата майка се предпочита да избягва всякакви синтетични материали. Включително и такива, използвани за създаването на продукти за сън.

Възглавниците за бременни най-често се произвеждат от възможно най-деликатните и задължително органични материи, носещи онзи еко елемент, на който така силно държите в този изключителен за вас момент.

Ако вече сте се убедили, че ви трябва възглавница за бременни или сте един грижовен татко, търсещ начин да облекчи половинката си в търсене на удобна позиция, перфектен избор можете да направите за модел от Медико.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови