Трафикант спечели обществена поръчка за превоз на имигранти

OFFNews 14 август 2016 в 09:39 21358 3

Мъж, обвинен в нелегален трафик на имигранти, е спечелил обществена поръчка на "Гранична полиция" за превоз на незаконно преминали границата чужденци, разкрива разследване на Дарик-Бургас. 

Фирма "Еделвайс 0707" е спечели поръчката на стойност 195 580 лв без ДДС и ще превозва имигранти в рамките на една година на цена 6,28 лв./км, а договорът за това е подписан на 8 август. 

Само месец и половина по-рано управителят на фирмата Григор Григоров е спрян от полицията на пътя Бургас-Резово. В управлявания от него автобус униформените откриват 65 афганистанци и иракчани без документи. Григоров е задържан и му е повдигнато обвинение за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават границата. 

На 34-годишният управител е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража, но два дни по-късно бургаският окръжен съд го пуска под домашен арест. Докато е под домашен арест обвиненият прехвърля фирмата на баща си Тошко Стоянов. По същото време Григоров подписва споразумение с прокуратурата в Царево и се признава за виновен, но по-късно се отказва от него. 

По документи "Еделвайс 0707" ще трябва да извършва превозите със същия автобус, който в момента е на паркинга на полицията в Царево, а съдът е наложил забрана фирмата да се разпорежда с него. 

Прокуратурата в Царево твърди, че след подписването на договора за обществена поръчка обвиненият трафикант ще може законно да превозва хора. 




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

3

кикимора

14.08 2016 в 23:36

Човеко е професионалист.

7506

1

Такива работи са възможни единствено в един Кенефистан.
Ебахти порнографията!!!