Светлозар Лазаров: „Кокаиновите крале“ са разследвани избирателно

OFFNews 14 април 2014 в 13:46 6438 2

Средства на Столичната община са били пренасочвани към фирми на Матей Боев, който е част от "Кокаинови крале".

Това каза в интервю за TV7 главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той обаче отказа да потвърди или отрече информацията, че Матей Боев е свързан чрез сестра си и съпругата си с фирми, в които се появяват като съдружници общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев и адвокатът на сочения за "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо.

Той подчерта, че разследването у нас по операцията „Кокаинови крале“ е правено избирателно и не са проверени всички данни и факти. "Арестуваните у нас лица са имали връзки на наша територия, които имат отношение към трафика на кокаин и легализирането на парите от него, но по това не е работено", каза още Лазаров.

Той добави, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов трябва да обясни защо не е работено по всички връзки и защо не са проследени финансовите потоци.

"Има неща, които ние не можем да кажем, но медиите могат. Понякога медиите изпреварват събитията, дори службите", каза обаче Лазаров.

В интервю за „Всяка неделя“ Орлин Алексиев категорично отрече да има връзка с „Кокаинови крале“ и че се е срещал с Брендо, след като беше пуснат под домашен арест. Автокъщата на общинаря от ГЕРБ беше обискирана от полицията веднага след като гръмна скандалът с открития 1400 кг. чист кокаин в автомобилни гуми.

"Предполагам, че атаката срещу мен е заради Общинска банка, аз бях твърдо за връщане на контрола на Столична община върху трезора. Разбираемо е, че Христо Ковачки иска да си върне контрола върху банката, но нямам доказателства за това", заяви общинарят от ГЕРБ.

Той се закани да заведе съдебни дела заради твърденията, че е свързан с трафик на кокаин.

В същото време вътрешният министър Цветлин Йовчев коментира, че след като е направен обиск на автокъщата на Алексиев, е имало основания за това. Прокуратурата обаче така и не му повдигна обвинения.

В друго време справката, която представихме във Вътрешна комисия по случая с кокаина, щеше да бъде четена от парламентарната трибуна и щеше да има показни арести, коментира вътрешният министър вчера във „Всяка неделя“.

По думите му след заседанието на вътрешната комисия депутатите от ГЕРБ излезли „като попарени“ от изнесените факти. Йовчев каза, че не се притеснява от разсекретяване на стенограмата от заседанието на комисията. „Да разсекретим стенограмата, аз съм спокоен. Ако бяхме в други времена, в не толкова далечно минало, съм сигурен, че тази справка, която предоставихме на Вътрешна комисия, щеше да бъде четена от парламентарната трибуна, щеше да има показни арести, и повече от един дубъл на показните арести. Орлин Алексиев може всичко да твърди; Румен Петков твърдеше, че в Лясковец имало камери преди да започне операцията. Нямаше, разбира се. Това, че репортерът на една телевизия живее в това населено място и е чул изстрелите... Всичко това е лесно проверимо“, коментира още Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!