Цветанов видя политическа пропаганда в операция „Кокаинови крале”

Последна промяна на 26 февруари 2014 в 13:05 2122 2

Цветан Цветанов

Операция „Кокаинови крале” се ползва за политическа пропаганда, посочи в кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Според Цветанов в момента се прави опит да се внуши, че ръководството на ГЕРБ има интерес да покровителства наркотрафика.

„Тези внушения, които се правят – едва ли не, че Орлин, че Данчето Фандъкова, че нашият председател Борисов и аз като бивш вътрешен министър, сме имали някакво отношение да покровителстваме когото и да било. Няма такова нещо”, категоричен бе Цветанов.

Той потърси отговорност от управляващите от Тройната коалиция. По думите му през 2008 г. по време на техния мандат е имало изтичане на оперативна информация и българската страна е била изолирана от борбата с наркотрафика.

Според Цветанов управляващите и в момента не се справят адекватно с контрабандата на наркотици. Като пример той посочи задържаните преди седмица 1,4 т хероин в Холандия.

„Има задържани огромни количества,1,4 тона е сериозно количество. Въпросът е, че по тази операция има много политическа пропаганда. Една седмица или няколко дни преди това, имаше задържани количества хероин, които бяха задържани в Холандия, които обаче са преминали през българската граница. Един от основните пътища на хероина е т.нар. „балкански път”. Това е съвпадение на тези задържани количества. Как така всъщност са влезли тези огромни количества хероин безпрепятствено през страната, заминали са и са стигнали до Холандия”, попита Цветанов и коментира, че става въпрос за липса на политическа воля или за липса на професионална адекватност.

Малко по-рано в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също цитира заловените в Холандия пратки. По думите му от Европол „са бесни”, че хероинът не е бил заловен по-рано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2014 в 15:58

Ех-х-ххх бре! Какво хубаво райе! Само малко по-едро и "хоризонтално, черно-жълто/бяло" вместо "вертикално, розов-бяло/черно".
Как ша му гива на тая пипонеста маскара!

ЗА 2012-та година ЗАДЪРЖАН КОКАИН – 650 ГРАМА! 0,65кг!
ЗА 2012-та година ЗАДЪРЖАНИ АМФЕТАМИНИ – НУЛА, ПОВТАРЯМ, НУЛА КИЛОГРАМА!
КОЙ, КОЙ, КОЙ е хванал само 80 кг. хероин за 2012 година?
КОЙ, КОЙ, КОЙ управляваше през 2012 година?
КОЙ, КОЙ, КОЙ бе глобен с 600 кг. кокаин, защото не си е платил?

* * *
КОЙ, КОЙ, КОЙ ще зададе тези въпроси на "белия генерал"?

26.02 2014 в 14:42

Разбита се че има политически момент в операцията. От къде идват парите в касичката на герб ? онзи с куфарите и сега тоя с гумите ? И реално герб се държи от цветанов - човека, който контролира каналите (завладени докато беше министър)