Цветанов видя политическа пропаганда в операция „Кокаинови крале”

Елица Мартинова 26 февруари 2014 в 13:05 2522 2

Цветан Цветанов

Операция „Кокаинови крале” се ползва за политическа пропаганда, посочи в кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Според Цветанов в момента се прави опит да се внуши, че ръководството на ГЕРБ има интерес да покровителства наркотрафика.

„Тези внушения, които се правят – едва ли не, че Орлин, че Данчето Фандъкова, че нашият председател Борисов и аз като бивш вътрешен министър, сме имали някакво отношение да покровителстваме когото и да било. Няма такова нещо”, категоричен бе Цветанов.

Той потърси отговорност от управляващите от Тройната коалиция. По думите му през 2008 г. по време на техния мандат е имало изтичане на оперативна информация и българската страна е била изолирана от борбата с наркотрафика.

Според Цветанов управляващите и в момента не се справят адекватно с контрабандата на наркотици. Като пример той посочи задържаните преди седмица 1,4 т хероин в Холандия.

„Има задържани огромни количества,1,4 тона е сериозно количество. Въпросът е, че по тази операция има много политическа пропаганда. Една седмица или няколко дни преди това, имаше задържани количества хероин, които бяха задържани в Холандия, които обаче са преминали през българската граница. Един от основните пътища на хероина е т.нар. „балкански път”. Това е съвпадение на тези задържани количества. Как така всъщност са влезли тези огромни количества хероин безпрепятствено през страната, заминали са и са стигнали до Холандия”, попита Цветанов и коментира, че става въпрос за липса на политическа воля или за липса на професионална адекватност.

Малко по-рано в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също цитира заловените в Холандия пратки. По думите му от Европол „са бесни”, че хероинът не е бил заловен по-рано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!