БСП обвини общинаря Орлин Алексиев във връзки с "Кокаиновите крале"

Нели Чолашка 25 февруари 2014 в 15:30 3129 12

Атанас Мерджанов, депутат от БСП.

Очевидно Орлин Алексиев е бил свързан по неоспорим начин с „Кокаиновите крале”, обяви на брифинг на БСП Атанас Мерджанов, депутат от левицата. 

Голяма част от редовната пресконференция на БСП беше посветена на задържаните в края на миналата седмица 1400 кг. кокаин. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви тогава, че на ръководни позиции в разбития канал стоят българи.

Същият ден вечерта бяха обискирани домът и автокъщата на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Той е един от българските участници в рали "Дакар". Тезата на полицията е, че наркотикът е бил укрит в резервни гуми, натоварени в камиони, обслужващи състезателите в ралито.

"Става дума за двама общински съветници – и за Боевски, и за Орлин Алексиев. Защо МВР не е разследвало имало ли е преки връзки, съществувал ли е този канал? От кого е бил покровителстван и имало ли е чадъри върху определени политически фигури”, попита Мерджанов.

Задържаният в Бразилия за притежание на кокаин Гълъбин Боевски беше общински съветник от ГЕРБ преди години и напусна съвета след скандал със сина му, който беше занесъл оръжие в училище.

Мерджанов призова кмета на София и вече зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да отстрани Алексиев от поста председател на комисията по бюджет и финанси в общината, докато тече разследването.

И Мерджанов и лидерът на БСП Сергей Станишев похвалиха ръководството на МВР за заловените наркотици.

„Акцията е неоспорим успех за българската полиция. Има коренно различен подход в действията на МВР под ръководството на Йовчев и под ръководството на Цветанов, който извършваше зрелищни полицейски акции, издаваше телевизионни присъди без конкретен резултат”, обяви Мерджанов.

Станишев също похвали вътрешния министър Цветлин Йовчев и главния секретар Лазаров за добрата работа и допълни: „Възниква въпросът за покровителство на различни канали от страна на ръководството на МВР и ГЕРБ. Всички мълчат по този въпрос – и Борисов, и Цветанов, и Фандъкова”.

По-рано днес Йовчев отказа да даде подробности по разследването на разбития канал и какви са доказателствата за участието на Орлин Алексиев.

В събота пред БНТ Алексиев обяви: "Не съм наркотрафикант и никога не съм се занимавал с такова нещо. Никой от отбора няма нищо общо с трафика на кокаин".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!