Quantcast

БСП обвини общинаря Орлин Алексиев във връзки с "Кокаиновите крале"

Последна промяна на 25 февруари 2014 в 15:30 2333 12

Атанас Мерджанов, депутат от БСП.

Очевидно Орлин Алексиев е бил свързан по неоспорим начин с „Кокаиновите крале”, обяви на брифинг на БСП Атанас Мерджанов, депутат от левицата. 

Голяма част от редовната пресконференция на БСП беше посветена на задържаните в края на миналата седмица 1400 кг. кокаин. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви тогава, че на ръководни позиции в разбития канал стоят българи.

Същият ден вечерта бяха обискирани домът и автокъщата на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Той е един от българските участници в рали "Дакар". Тезата на полицията е, че наркотикът е бил укрит в резервни гуми, натоварени в камиони, обслужващи състезателите в ралито.

"Става дума за двама общински съветници – и за Боевски, и за Орлин Алексиев. Защо МВР не е разследвало имало ли е преки връзки, съществувал ли е този канал? От кого е бил покровителстван и имало ли е чадъри върху определени политически фигури”, попита Мерджанов.

Задържаният в Бразилия за притежание на кокаин Гълъбин Боевски беше общински съветник от ГЕРБ преди години и напусна съвета след скандал със сина му, който беше занесъл оръжие в училище.

Мерджанов призова кмета на София и вече зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да отстрани Алексиев от поста председател на комисията по бюджет и финанси в общината, докато тече разследването.

И Мерджанов и лидерът на БСП Сергей Станишев похвалиха ръководството на МВР за заловените наркотици.

„Акцията е неоспорим успех за българската полиция. Има коренно различен подход в действията на МВР под ръководството на Йовчев и под ръководството на Цветанов, който извършваше зрелищни полицейски акции, издаваше телевизионни присъди без конкретен резултат”, обяви Мерджанов.

Станишев също похвали вътрешния министър Цветлин Йовчев и главния секретар Лазаров за добрата работа и допълни: „Възниква въпросът за покровителство на различни канали от страна на ръководството на МВР и ГЕРБ. Всички мълчат по този въпрос – и Борисов, и Цветанов, и Фандъкова”.

По-рано днес Йовчев отказа да даде подробности по разследването на разбития канал и какви са доказателствата за участието на Орлин Алексиев.

В събота пред БНТ Алексиев обяви: "Не съм наркотрафикант и никога не съм се занимавал с такова нещо. Никой от отбора няма нищо общо с трафика на кокаин".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2014 в 17:38

@spirit
дай един откъс и от това:
http://www.mediapool.bg/vienski-vals-news217146.html

25.02 2014 в 17:14

Наркотърговци на всички нива в управлението на държавата! Браво...няма такава държава! :)

25.02 2014 в 16:47

ега ти тетъра.покрай фактът боевски и фактът,че тези другите са били на ралито,спокойно ченгетата могат да "намерят" едно достатъчно за следствие количество.номерът със сестрата..девизът за пълно унищожение е в пълен ход.а, ние чакаме песаджията да се произнесе за събитията в Родината му..ТОЙ ,обаче с друга информация се занимавал..палячо..

25.02 2014 в 16:46

покрай Орлин Алексиев лъсва още една топла връзка с „кокаиновите крале”. Както стана известно Алексиев е бил съдружник със съпругата на един от хората на Брендо, осъдени в Италия – Матей Боев. Източниците на АФЕРА информират, че Орлин Алексиев има роднинска връзка и с друг от „кокаиновите крале” – дясната ръка на Евелин Банев – Брендо – Тинко Гарев.

В мотивите си към присъдата в Италия по делото срещу Брендо, съдия Енрико Манци вади на показ, че Тинко Гарев и Матей Боев са най-близките сътрудници на Банев. Тинко Гарев е осъден през юли миналата година на 15 години затвор и глоба от 150 000 евро, а Матей Боев – съдружник пък на Гълъбин Боевски, също е съден в Милано, тъй като не пожелава съкратена процедура като останалите.

Матей Боев и съпругата му която се оказва и съдружник на Орлин Алексиев, са прихванати в хотел в Милано, благодарение на подслушвани телефонни разговори на други участници в групата от т.нар. „кокаинови крале”.

Тинко Гарев и Матей Боев са най-близките хора на Евелин Банев – Банев.

В СРС-тата италианците говорят за Боев като за „Братовчеда”, а за Гарев като „Дългия”. За тях употребяват и прозвищата „Чичовците”. В разговорите между Боев, Гарев, Атанасов и Меченов се споменава „Б”или „Шефа”. Помежду си Боев и Гарев говорят и за “Дядо ми”. Италианците разкриват, че това е Евелин Банев, който италианците в групата наричат „Дядото”.

Тясната връзка между Матей Боев и Брендо лъсва след като в разследването се намесват и швейцарските служби след обиск при Елена Бергоми, която върти капитали на фирми, близки до Брендо. Така лъсва, че сметка на името на Gill Holding & Finance Sa е част от орбитата от фирми на Брендо.

Бергоми се разпорежда и със сметки на Матей Боев и жена му Милена.

Същата Милена е съдружник на Орлин Алексиев съветник от ГЕРБ и много близък до Бойко Борисов, чиито офиси и автокъща А2 бяха обискирани след удрянето на кокаинов канал, при който бяха заловени 1400 кг. кокаин преди дни.
През април 2009 г. във филиал в Цюрих на Credit Suisse в гардероб, използван от Бергоми, са открити банкови документи на сметката на семейство Боеви. Бергоми обяснява, че и сметката на въпросния холдинг принадлежи на Боеви, които пък са част от групата на Брендо.

Как българите са плащали за купувания кокаин излиза от СРС през 2008 г. между Фабио Кателан и Антонио Мелато. Мелато разказва за Тинко Гарев, който носел парите с куфари: “Гарев винаги е работел с Венецуела… донесе почти 7 милиарда от Венецуела… всеки път по 200 милиона вътре в куфара… сложени по определена система…, но в тези куфари, които се пращат в багажното отделение, а не на ръка… сърцето може да ти се пръсне от притеснение, докато не пристигнат…”

Именно Тинко Гарев е бил директната връзка на Банев с италианците Кателан и Мелато. Матей Боев пък е човекът на Банев, който пере парите му в Швейцария. Боев е финансистът, а Гарев носел парите в куфари.

Брендо не фигурира в нито един подслушан разговор, неговото име не е споменато никъде. Говори се за „Дядото”.

В пресата покрай скандала с Брендо и Тинко Гарев бе извадена и роднинска връзка на Гарев с журналистката Диана Найденова, като неин братовчед. Сватбата на Найденова бе почетена от Бойко Борисов.

25.02 2014 в 16:30

Къде в тази страна остана полицията, прокуратурата, съда. Кой дава право на политици да правят волни интерпретации по криминални дела. Дотам я докараха в немощта си от БСП. Украiнецо Дмитриевич - чака те украiнска развръзка. Ще ти лъснат всичките бакии като гол задник, преди да си се подсигурил за пенсия в Евро парламента.

25.02 2014 в 16:19

Хараламби, ти си наркографикант.
Хайде сега,Хараламби да бъдеш така добър да заведеш дело за клевета и набеждаване. Ако нямаш какво да криеш.
Ако пък не искаш да заведеш - ясно е, че има какво да криеш.

25.02 2014 в 16:06

Обръчът около "Белия генерал" се затяга, чакайте новини...

25.02 2014 в 16:03

Прави ли ви впечатление, че Овчев и Урко не споменават имената на единствените задържани по аферата българи, от френската полиция, не от нашата, но пък са много словоохотливи за името на човек, който е разследван без заповед от съда за обиск и без повдигнато обвинение. Първото е защото чуждите служби не комуникират с нашите след изцепките на тройната ламя, а второто е активно мероприятие от рода на патрашковите флашки.

Цветлин Йовчев, мъжката Патрашкова.

25.02 2014 в 16:02

Ей, избраха Фандъкова за заместник в ГЕРБ и веднага взеха да и кроят шапка в БСП. Неуморни бе! КОЙ, КОЙ, КОЙ! КОЙ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ! http://vbox7.com/play:d923a1443a

25.02 2014 в 15:52

Хайде сега, Алексиев да бъде така добър да заведе дело за клевета и набеждаване. Ако няма какво да крие, Мерджанов да го одрусат с едни 100 хил. Ако пък не иска да заведе - ясно е, че има какво да крие. И в двата случая, народа пИчели. ;)