Quantcast

След смъртта на пациенти: уволняват 5 служители на болницата в Пловдив

Проверка е доказала вина на общо 7 души от персонала

OFFNews Последна промяна на 20 ноември 2020 в 16:03 2726 1

Уволняват петима служители на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД в Пловдив след проверка по случая с двама пациенти, оставени дълго време да седят на стълбите пред новооткритото COVID-звено. И двамата мъже впоследствие починаха, съобщиха от лечебното заведение.

Уволнени са административен ръководител, лекар, двама санитари и шофьор на линейка. Други двама служители са с предупреждения за уволнение.

В резултат на събраните материали и доклад на нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение, към момента е установена вината на седем служители, които са извършили или са допуснали извършването на нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинска помощ.

Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване, съобщават от УМБАЛ "Свети Георги".

От днес в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

Към предмета на проверката беше включен и подаденият сигнал, излъчен днес в телевизия „Би Ти Ви“, за пациента, починал на 18 ноември.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5288

1

zuljin

20.11 2020 в 17:29

Да разкарваш болните на самоход между болниците, да сеят вируса, е за ЗАТВОР, не просто за уволнение!!! Кога???