Шефката на „Банков надзор“ подаде оставка

OFFNews 30 септември 2015 в 18:48 4206 6

Снимка Сергей Антонов

Нели Кордовска

Главният директор на "Банков надзор" в БНБ Нели Кордовска е подала оставка, съобщиха от банката. 

Молбата за напускане на Кордовска е от 1 октомври 2015 г. и е била приета.

Стартирана е процедура за избор на неин заместник като заместник-председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, допълниха от БНБ.

Името на Кордовска нашумя, след като стана ясно, че е изтеглила спестяванията си от КТБ един ден преди поставянето на банката под специален надзор, което става с нейно решение. Данните обяви в блога си журналиста Мирослав Иванов

На 19 юни Нели Кордовска е изтеглила 64 195 евро. По това време Кордовска е временен подуправител на БНБ, който ръководи управление „Банков надзор“.

"Който и да е служител, няма как да е предполагал един ден по-рано каква ще е волята на изпълнителните директори на КТБ. До преустановяване на операциите си на 20.06.2014 г. банката е обслужвала всички свои клиенти. При наличие на данни или съмнения за нарушение на закона, от който и да е служител на БНБ, същите могат да бъдат отнесени за разглеждане от компетентните органи в Република България. Ако разполагате обаче с информация, че служител на БНБ е бил обслужван от КТБ след поставянето й под специален надзор, ще оценим високо да ни я предоставите", отговориха от БНБ на запитване на OFFNews относно изнесената информация за изтеглените от Кордовска пари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови