Радев: Партиите да зарежат черния пиар, после пак ще минат по изгорени мостове

OFFNews 01 март 2023 в 18:07 1567 4

Румен Радев

Снимка БГНЕС Архив

Президентът Румен Радев.

В навечерието на поредна предизборна кампания, аз се надявам политическите партии да са си извлекли поуки от предишните кампании. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

Нека в тази кампания, особено в навечерието на националния ни празник, да видим на преден план партиите да изведат своите идеи за бъдещето на България, а не черен пиар и дълбаене на нови червени линии, защото след изборите пак ще трябва да сядат на една маса и да търсят да минават по вече изгорени мостове. Това води или до несъставяне на правителство, или до съставяне на грозни коалиции, които рухват при първото по-сериозно изпитание, добави държавният глава.

Радев заяви, че се работи активно, за да няма опорочаване на изборите. На въпрос дали има притеснения относно провеждането на вота и проблем ли е, че месец преди изборния ден все още няма закупени устройства за видеонаблюдение, държавният глава отговори, че парламентът е направил промени в Изборния кодекс в последния момент, с което законодателният орган е поставил служебния кабинет пред огромно изпитание.

То е не само технологично, то е и организационно. Това е да се подготвят секциите, устройствата и най-вече хората как да работят с тях. Аз се надявам, че ще бъде намерено решение, работи се активно по въпроса, добави Радев.

Държавният глава отбеляза, че атаките срещу служебното правителство не са спирали.

Най-удобно е в една предизборна кампания да се атакува служебното правителство. Както виждаме, това не дава особен резултат, допълни президентът.

Партиите вече поставят определени стратегически цели. Ако искат тези цели да бъдат постигнати, те са длъжни да съставят редовно правителство, каза Румен Радев.

Според него основният проблем пред страната са високите цени и инфлацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

4

Того

02.03 2023 в 05:53

Как се нарича генерал, който се заклел да служи на България, а пречи на модернизацията на Българската армия и прокарва политиката на Русия? Това е "българският" патриот в днешно време - да служиш с цялото си сърце и душа на диктатора Путлер. Този най-обикновен предател е срам за България.

1000

3

Рашистан-WC

01.03 2023 в 19:25

Всичко трябва да се наблюдава, стига сте мрънкали бре мрънкачи. Трябва надзор за да няма схеми с гласове от Герб, БСП, ДПС. Стига руски комунизъм в България. Гласувайте за №12 - КП ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. От 1946 г си седим с Руския комунизъм. В резултат на Втората световна война Съветският съюз нахлува в България и през 1946 г. е установен комунистически режим с Георги Димитров начело. Монархията е премахната през 1946 г. и царят е изпратен в изгнание. Създадена е Народна република България, която просъществува до 1990 г.

1000

2

PaulPierce

01.03 2023 в 18:43

Е той свали Боко, свали ПП и сега се чуди къде са мостовете.
А с политиката да подкрепя Путин, докато раздава ордени на американците, след време ще се чуди защо няма подкрепа в международен план

924

1

Diogen

01.03 2023 в 18:19

Кой изгори мостовете другарю руски агент №1 в България? Наглостта ти мина всички граници. едва ли ще се намери друга държава в света, където да има толкова много хора игнориращи истината. Размътените им от руската пропаганда мозъци следват един продажник, който ще бъде осъден от историята.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки