Радев и Щайнмайер ще работят за евроинтеграцията на Западните Балкани

OFFNews 02 юни 2017 в 18:11 2735 0

Необходима е по-активна подкрепа за реализацията на европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, която е в интерес на стабилността и увеличаването на икономическия обмен в региона на Югоизточна Европа. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, които проведоха днес телефонен разговор, съобщиха от "Дондуков" 2.

Разговорът се проведе по инициатива на българския държавен глава.

Президентът Радев поздрави Франк-Валтер Щайнмайер с поемането на президентския пост в Германия и изрази увереност, че това е нова стъпка в задълбочаването на двустранния диалог, икономическото и инвестиционно сътрудничество между двете страни.

„За България Германия е стратегически партньор в рамките на ЕС“, подчерта президентът Радев.

Президентът Щайнмайер пък заявил, че е приятел на страната ни и региона и изразил готовността си да работи за разширяване на икономическите отношения на Германия с България и Балканите.

По време на разговора българският държавен глава призова също така за разширяване на партньорството между българските и германските въоръжени сили и за провеждането на съвместни учения.

Президентът Румен Радев отправи покана към президента Франк-Валтер Щайнмайер да посети България в удобно за него време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови