Проф. Танев забрани на служителите в МОН да общуват с депутати

Александра Маркарян Последна промяна на 21 юли 2015 в 11:00 8990 7

Проф. Тодор Танев

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Проф. Тодор Танев

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев забрани на служителите си да общуват с депутати.

Заповедта му е издадена на 20 юли и OFFNews разполага с копие.

В нея дословно пише:

"Комуникацията и размяната на информация с Народното събрание, с парламентарните групи, с постоянните и временните комисии в Народното събрание, с политическите партии и народните представители по въпроси, свързани с провежданите от Министерството на образованието и науката политики и дейности, да се осъществява само чрез парламентарния секретар на министерството".

В документа се разпорежда още "при осъществена комуникация без знанието на парламентарния секретар, в срок до три дни министърът чрез парламентарния секретар да бъде уведомен писмено с доклад".

Подписът е на министъра.

OFFNews попита пресцентъра на ведомството каква е причината за заповедта. Отговорът гласи:

"Във връзка с Вашия въпрос към министър Тодор Танев за издадена от него заповед Ви информираме, че подобна заповед не е проява на извънредно администриране, а е основно положение, уредено в Устройствения правилник на МОН, който е приет от МС.

В устройствените правилници на министерствата за комуникация и взаимодействието им с НС има аналогични разпоредби. Начинът на комуникация между институциите е определен и залегнал в длъжностната характеристика на парламентарния секретар на МОН.

Заповедта е вътрешноведомствен акт, целящ подобряване организацията на работата и дисциплиниране на взаимоотношенията между изпълнителната и законодателната власт която, както знаете протича в една сложна и отговорна среда. В заповедта ясно е казано, че не се отнася за лични взаимоотношения, а за провежданите от МОН политики и дейности".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.01 2016 в 03:05

Да не мислите че тези в парламента са умници и разбират от образование. Затова сме на тоя хал.Браво на министъра
ХНGRH

21.07 2015 в 16:32

Хубаво де, ама как директор на дирекция Висше образование да речем ще е проводник на евентуална промяна в закона, ако не му е позволено да контактува с ресорните депутати?

И защо ако служител иска да сподели нещо, което според него е нередно с друг министър или депутат да няма право да го направи?

21.07 2015 в 15:26

Какви червени боклуци, бе дебил, на Боко тиквата хората и протесърите са сега ма власт; Червените у СДС- обноеяващо се, винаги!

21.07 2015 в 13:43

"и аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме" - прозрение на тиквоций банкянски, велик лидер и мислител, при такъв началник и министрите не падат по-долу, ето го и тоя измислен професор и той намери цаката да повдигне имиджа на министерството и служителите му като им забрани да говорят с по-прости от тях, "елита" не бива да се излага и притеснява, каква простащина, какви червени боклуци са на чело на България, не е за вярване, но е факт на територията на червената мафия.

21.07 2015 в 13:05

Този мухльо и Ненчев да ги сменят!

21.07 2015 в 12:26

Много интересно как министърът ще осъществява политики, ако служителите на мон не общуват с депутати от ресорната комисия

21.07 2015 в 11:46

Т.е. забранява се на избиратели да говорят с народните си представители за образование и наука по принцип и въобще?

Нещо не ми намирисва на хитро решение.