Почина Костадин Чакъров, последният съветник на Тодор Живков

OFFNews Последна промяна на 26 декември 2017 в 13:06 9134 1

Тази нощ внезапно е починал Костадин Чакъров – член на Политическото бюро на СКБ и председател на Съюза на комунистите в България до 2013 година, съобщи настоящият председател на организацията Павел Иванов. 

Коста почина едва навършил 70 години! Отиде си човекът, отдал цялото си сърце и мисъл на България, на Българската комунистическа партия, на Съюза на комунистите в България! След него остава делото му, което за нас ще бъде пример. Нека бъде светъл споменът за нашия приятел, другар и съратник! Вечна слава, благодарност и поклон пред паметта за другаря Костадин Чакъров!, се казва още в съобщението. 

Костадин Чакъров е последният политически съветник (политически помощник според партийното наименование на длъжността, съществуващо до 1989 г.) на Тодор Живков , а преди 1981 г. и на Людмила Живкова. Роден е през 1947 г. в Пловдив. Висшето си образование получава в Юридическия факултет на Софийския университет. Работи последователно като първи секретар на ДКМС в Пловдив, съветник в апарата на Държавния съвет на Народна република България, заместник-завеждащ икономическия отдел на ЦК на БКП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови