Отстраненият шеф на "Топлофикация": Това е най-хубавият ми ден

OFFNews 24 юли 2014 в 15:28 5102 3

Стоян Цветанов

Днес е най-хубавият ми ден в последните 8 години, просто защото ще изляза в отпуск и ще почивам, коментира освободеният от поста изпълнителен директор на "Топлофикация София" Стоян Цветанов.

Столичният общински съвет (СОС) реши днес Цветанов да бъде сменен от Георги Беловски, дългогодишен член на Управителния съвет на "Общинска банка". Причината - блокирани 70 млн. лв. на "Топлофикация" в КТБ.

„Уважавам решението на собственика на компанията. Тези пари са концентрирани в последните 2 или 3 месеца и те са изпълнение на инвестиционната програма до края на ноември.

До края на ноември те трябваше да бъдат извадени и разплатени за природен газ и останалите пари трябваше да покрият разходите за ремонт на инвестиционната програма, които са в размер на 61 милиона лева и още около 5 милиона ремонтите. Съберете цифрите и вижте какво толкова страшно се е случило. КТБ затвори – факт е, но това можеше да се случи с всяка друга банка”, обясни днес Цветанов.

Той смята, че е дал на фирмата всичко, което е могъл да даде.

Стоян Цветанов стана изпълнителен директор на "Топлофикация София" в началото на 2011 година. Преди това 4 години беше зам.-изпълнителен директор по финансово-икономическа и търговска дейност на фирмата. Той е най-дълго задържалият се директор на дружеството за последните 10 години.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II