От 100 до 5000 лева глоба за непочистен тротоар в София

Собствениците са отговорни и за ледените висулки по климатиците, припомнят от Столичния инспекторат

OFFNews 10 януари 2024 в 10:45 831 1

Сняг

Снимка БГНЕС/архив

Задължение на собствениците и ползвателите на частни имоти е да почистват от лед и сняг териториите около сградите, каза Анета Савова от Столичния инспекторат по БНР. Тя припомни, че собствениците са отговори и за ледените висулки по климатиците, които не са отведени в канализационната мрежа. 

Хората трябва да следят за чистотата около блоковете си не само при зимни условия, каза още Савова. 

„Трябва да се направи списък от етажната собственост за задълженията на всеки един от ползвателите в кой ден трябва да излезе, за да изчисти мястото, където живеят – пред входа, около гаражите и пространствата, по които се придвижват до други обществени територии“, обясни Анета Савова. И уточни, че задължението да се изготви такъв списък е на домоуправителя на входа. 

„Санкциите за непочистени прилежащи площи са 50 лв. с фиш на място, тъй като територията, която е непочистена, е много различна. Когато се констатира повторно нарушение на мястото, което е оставено непочистено и може да предизвика инциденти или възпрепятства свободното преминаване, се стига и до акт, който може да бъде от 100 до 5000 лева“, каза Анета Савова.

Тя добави, че през вчерашния ден са наложени санкции за непочистен лед и сняг на собственици и ползватели в районите „Слатина“ и „Сердика“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

10.01 2024 в 11:47

Тротоарът е собственост на общината.
На която плащам какви ли ни такси.
Ако обаче е мой (и на другите съкооператори), то бих могъл да искам такса за преминаване през образцовия си тротоар, като обезщетение за поддръжката му.
Инак имаме (феодална) ангария... (ジ)
 
X

Да помогнем на украинските деца!