Общината: Почистваме лепенките отвсякъде, не само от Lafka

ОFFNews 25 юли 2015 в 12:56 3801 2

Във връзка с публикуваната от OFFNews статия "Общината чисти лепенките "160 от 240" от Lafka", Столичният инспекторат изпрати коментар, в който обяснява, че в почистването на стикерите, за които става дума в статията, не е тенденциозно нито с оглед мястото на разлепването, нито с оглед съдържанието на стикерите.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Благодарим Ви, че пишете текстове за нередности и сигнали на граждани на Вашия сайт. Четем агенция “OFFNews” и се самосезираме, ако има информация, която ни касае или установим, че сме направили пропуск.

Относно горепосочената статия бихме искали да Ви информираме следното:

Съгласно чл. 71, т. 5 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община е забранено „разлепването, разпространението на афиши, плакати, листовки, обяви, съобщения, некролози, информационни елементи и др., както и писането, драскането, рисуването по стълбовете на улично осветление, електропреносната и електроразпределителната мрежа, стълбовете на контактната мрежа на масов градски транспорт, контейнерите за битови и разделно събрани отпадъци, фасади на сгради, огради, дървета, рекламни елементи и на всяко друго, непредвидено за целта място“.

Ползването на гореспоменатите места за разлепване се квалифицира като замърсяване. В договорите на фирмите-оператори е предвидена възможност за периодично възлагане за почистване на всякакъв вид рекламни и информационни материали без значение какво е тяхното съдържание, с цел поддържане на чистотата на територията на Столична община.

От началото на годината до момента само на територията на район „Средец“ е организирано почистването на 4625 кв. м. неправомерно разлепени афиши, плакати, листовки, обяви и други информационни материали.

В конкретния случай не е на лице тенденциозно почистване нито с оглед мястото на разлепването, нито с оглед съдържанието на стикерите.

Относно поведението на инспектора, същият ще даде обяснение, съгласно Кодекса на труда.

С уважение,
Пресцентър Столична община, Столичен инспекторат

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!