Общината: Почистваме лепенките отвсякъде, не само от Lafka

ОFFNews Последна промяна на 25 юли 2015 в 12:56 3272 2

Във връзка с публикуваната от OFFNews статия "Общината чисти лепенките "160 от 240" от Lafka", Столичният инспекторат изпрати коментар, в който обяснява, че в почистването на стикерите, за които става дума в статията, не е тенденциозно нито с оглед мястото на разлепването, нито с оглед съдържанието на стикерите.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Благодарим Ви, че пишете текстове за нередности и сигнали на граждани на Вашия сайт. Четем агенция “OFFNews” и се самосезираме, ако има информация, която ни касае или установим, че сме направили пропуск.

Относно горепосочената статия бихме искали да Ви информираме следното:

Съгласно чл. 71, т. 5 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община е забранено „разлепването, разпространението на афиши, плакати, листовки, обяви, съобщения, некролози, информационни елементи и др., както и писането, драскането, рисуването по стълбовете на улично осветление, електропреносната и електроразпределителната мрежа, стълбовете на контактната мрежа на масов градски транспорт, контейнерите за битови и разделно събрани отпадъци, фасади на сгради, огради, дървета, рекламни елементи и на всяко друго, непредвидено за целта място“.

Ползването на гореспоменатите места за разлепване се квалифицира като замърсяване. В договорите на фирмите-оператори е предвидена възможност за периодично възлагане за почистване на всякакъв вид рекламни и информационни материали без значение какво е тяхното съдържание, с цел поддържане на чистотата на територията на Столична община.

От началото на годината до момента само на територията на район „Средец“ е организирано почистването на 4625 кв. м. неправомерно разлепени афиши, плакати, листовки, обяви и други информационни материали.

В конкретния случай не е на лице тенденциозно почистване нито с оглед мястото на разлепването, нито с оглед съдържанието на стикерите.

Относно поведението на инспектора, същият ще даде обяснение, съгласно Кодекса на труда.

С уважение,
Пресцентър Столична община, Столичен инспекторат

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.07 2015 в 20:29

Частните обекти да си чистят за тяхна сметка. Този инспектор на снимката защо се не се беше представил ами се кри като мишка и лъжеше че нямал общо? Явно е гузен че прави нещо не по правилата. Тук трябваше да има глоба за лафката че не са си почистили сами, а не да им се чисти за сметка на общината!
Инспектората явно го е грижа повече за лепенки по лафката на Пеевски от колкото оправянето на уличната инфраструктура като тротоари, неправилно паркирали коли, неработещо осветление, оправяне на пътни знаци. Във Фейсбук даже има специална група срещу нагли шофьори.
https://www.facebook.com/antinagli
Това какво говори? Че инспектората не се справя и хората сами трябва да се оправят. И как да се справя като се занимава с чистене на частни обекти.

25.07 2015 в 13:33

Тия лъжат като членове на литературна етническа група от романтични крадци и танцьори с непостоянно местожителство.

Пратил съм поне 10 жалби за стикери, лепенки или рекламни рисунки разлепени или намазани от разни фирмета (виваком, теленор, микстапе5 и т.н.) по нашата фасада и по тротоара около нея.

На тях винаги се отговаря след месеци и стереотипно, че "ще се вземат мерки" за това и онова в бъдеще. Никога не се е случило да дойде някой, още повече с мениджмънт и контрол, и да изчисти лепенките.

Нещо повече, подавал съм жалби за остатъци (бетонени блокове, стърчащи опасни винкели и винтове и т.н.) от рекламни панели в тревните площи в няколко централни парка. Някои жалби висят без отговор от години.

Познайте дали някой е дошъл да ги провери, да разпореди да се махнат и да се възстанови тревата.

Но виждам, че в СИ имат бюджет за пресцентър.