Нови ограничания на движението на Лъвов мост

OFFNews 05 август 2014 в 18:21 4986 0

Снимка Столична община

Така ще изглежда кръстовището на две нива на Лъвов мост.

Въвеждат се нови ограничание за движението на Лъмом мост, който е в ремонт, за да се превърне в кръстовище на две нива, съобщиха от Столичната община.

От 4.30 ч. на 6 август до 24.00 ч. на 14 септември се забранява влизането на автомобили по южното плато на бул. „Сливница” между бул. „Христо Ботев” и ул. „Г.С. Раковски” .

От 4.30 ч на 6 август до 24.00 ч на 14 септември движението ще се осъществява по бул. „Сливница” между бул. „Христо Ботев” и ул. „Г.С Раковски” еднопосочно както следва:

-в посока Сточна гара в северния тунел
-в посока ж.к. Люлин по северния локал на бул. „Сливница.

В периода на строителство автобусните линии 11, 86 и 309 в посока Сточна гара ще се движат от бул. „Христо Ботев” през новоизградения северен пътен тунел, надясно през моста на ул. „Г.С. Раковски”, наляво по южното платно на бул. „Сливница” и по маршрута си.

В обратна посока ще се движат по новоизграденото северно платно на бул. Сливница. В посока бул. „Христо Ботев” автобусите ще спират на новоизградените спирки пл. „Лъвов мост” и ул. „Княз Борис І” . Закриват се спирки пл. „ Лъвов мост” и ул. „Княз Борис І” по южното платно и се разкрива временна спирка преди бул. „Христо Ботев” посока пл. „Лъвов мост”.

Автобуси 78 ,213, 305, 404 и 413 в посока Централна гара ще се движат от пл. „Сточна гара" по новоизградения северен локал на бул. „Сливница”, надясно по бул. „Христо Ботев” до Централна гара и обратно по бул. „Княгиня Мария Луиза”, наляво по ул. „Козлодуй”, надясно по ул. „Константин Стоилов” и по маршрута си.

В посока бул. „Христо Ботев” автобусите ще спират на новоизградените спирки пл. „Лъвов мост” и ул. „Княз Борис І” и на временно разкрити спирки срещу Централна гара и преди ул. „Козлодуй” на съществуващата трамвайна спирка.

Автобуси 85 и 285 в посока Сточна гара ще преминават през новоизградения северен тунел надясно през моста на ул. „Раковски” наляво по южното платно на бул. „Сливница” и по маршрутите си. В обратна посока от Сточна гара ще се движат по бул. „Сливница”, надясно по бул. „Княгиня Мария Луиза” до Централна жп. гара . Автобусите ще спират на новоизградената спирка пл. Лъвов мост посока Централна гара и на временно разкритата спирка на бул. „Христо Ботев”.

Тролейбус №6 ще се движи от бул. „Сливница” по ул. „Д. Петков” ул. „Подполковник Калитин”, надлез „Надежда” бул. „Княгиня Мария Луиза”, ул. Опълченска”, бул. „Сливница” и по маршрута си до ж.к. Люлин 3.

Тролейбус №7 ще се движи от бул. „Сливница” по ул. „ Опълченска” ,бул. „Ген Скобелев”, НДК-тунел, бул. „Васил Левски”, кино Одеон, бул. „Патриарх Евтимий” ,бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Опълченска”, наляво по бул. „Сливница” и по маршрута си до ж.к Люлин 3.

Мотрисите от временен трамваен маршрут 12 ще се движат от Централна ж.п гара по бул. „Христо Ботев”, пл. Македония, ул. „Алабин” ул. „Граф Игнатиев” и по маршрута си двупосочно. Трамвайна линия 18 от ул. „Козлодуй към Централна гара по бул. „Христо Ботев”, пл. „Македония”, ул. „Алабин”, ул. „ Граф Игнатиев” и по маршрута си двупосочно.

Очаква се ремонтът да приключи до края на октомври и от ноември кръстовището на две нива да е изцяло изградено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови