Няма работа за половината от уволнените в мините на Бобов дол

OFFNews 11 юни 2018 в 16:10 3855 0

230 са свободните работни места в района на Бобов дол, където до края на годината от мините в града ще бъдат освободени на 400 души. Работа за тях няма нито в Дупница, нито в Кюстендил.

Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, който днес беше на среща среща с ръководството на „Въгледобив Бобов дол” ЕООД по казуса.

АЗ ще предприеме различни мерки в помощ на освободените работници, така че да не прекъсват стажа си.

Те включват като начало организиране на ежедневни срещи на място във "Въгледобив Бобов дол" ЕООД с подлежащите на освобождаване, като целта е незабавно насочване към конкретни свободни работни места и осигуряване на заетост без прекъсване на трудовия стаж.

Предвидените дейности включват пълно представяне на услугите, предоставяни от бюрото по труда – актуална информация за свободните работни места в региона и информация за програмите и мерките за обучение и заетост.

Целта на плана за действие на Агенцията по заетостта е лицата, които ще бъдат засегнати от предстоящото уволнение, да получат подкрепа също чрез мотивационно обучение и психологическо подпомагане.

На срещата присъстваха още и омбудсманът на РБългария Мая Манолова, кметът на Бобов дол адв. Елза Величкова, директорът на регионалната служба по заетостта в Благоевград Станислава Поповска, директорът на бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева, както и представители на НОИ, Кюстендил и КНСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков