Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Няма да се строи частно училище в Лагера, теренът остава зелена площ

OFFNews 17 октомври 2016 в 16:59 5624 2

Снимка Фейсбук "Лагера и приятели"

Частно училище, срещу чиито строеж протестираха жителите на столичния квартал Лагера, няма да бъде изграждано. Общинският терен ще бъде отреден за зелени площи, съобщи Столична община

Кметът на „Красно село“ Христо Апостолов започва процедура за прекратяване на решението за учредяване на безвъзмездно право на строеж на частно училище в кв. „Лагера“. Решението е взето съвместно с главния архитект на София арх. Здравко Здравков, обсъдено е и се подкрепя от кмета Йорданка Фандъкова. Докладът ще бъде внесен за ново обсъждане в Столичния общински съвет. 
Прекратяването касае отмяната на решение от 28 юли, гласувано от СОС по предложение на кмета на района. С новото решение теренът остава публична общинска собственост и няма да бъде предоставен за строителството на частно училище. Предстои теренът да бъде преотреден от терен за строителство на училище в терен за зелени площи, информираха от "Московска" 33. 

През септември жители на района протестираха срещу промяната на статути на имота от от публичен на частен и учредяването на безвъзмездно право на строеж на фирмата "Дани партнърс" ЕООД. Целта бе на мястото в срок от три години да бъде построено частно основно училище "Томас Едисон". Хората поискаха проектът да бъде спрян. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews