Нажежени страсти в Младост, обсъждат проекта Гранд Каньон

OFFNews 05 октомври 2017 в 08:36 8417 2

Жители на столичния район Младост се събират днес за обществено обсъждане на подробния устройствен план на проекта "Гранд Каньон" на "Гаранти Коза" - България.

Дискусията с гражданите е организирана от районния кмет Десислава Иванчева, която се обяви против строежа на 25 етажна сграда на кръстовището на бул. "Александър Малинов" и ул. "Филип Аврамов", както и свързана сграда на "Ул. Филип Аврамов" и ул. "Полк. Владимир Серафимов", информираха от общината. Обсъждането е от 18,30 часа в търговския център "Метро сити". 

Проектът "Гранд каньон" в "Младост" не за първи път предизвиква напрежение в района, той доведе до спорове между кмета Иванчева и главния архитект на София Здравко Здравков. Според него проектът отговаря на всички изисквания на действащото законодателство. Миналата година Здравков делегира правата на главния архитект на района Весела Тасева. Тя издаде разрешение за изпълняването на проекта и отрече твърденията на Иванчева, че й е оказван натиск от Здравков и Столична община. 

Иванчева пък й поиска оставката и впоследствие я отстрани от поста. 

Проектът "Гранд каньон" има възможно най-високата подкрепа от държавата – сертификат за приоритетен инвестиционен проект. Общата инвестиция се оценява на 200 млн. евро.

Тази сутрин пред Нова тв граждани на Младост се обявиха против проекта. 

През август от район "Младост" съобщиха, че са приели дарение от 367 хил. лева от инвеститорите на "Гранд каньон" с одобрението на Столичен общински съвет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови