Младост ще обсъжда проекта Гранд Каньон, който вече има разрешение за строеж

OFFNews 02 октомври 2017 в 11:20 5976 2

Обществено обсъждане на проекта "Гранд Каньон" на "Гаранти Коза"-България организира столичната община Младост на 5 октомври в Търговския център на кръстовището на бул. "Александър Малинов" и ул. "Филип Анрамов". 

Началото на дискусията е в 18,30 часа, съобщиха от екипа на кмета Десислава Иванчева. 

Въпреки че няма изрично нормативно изискване, ръководството на районната администрация прецени, че мащабността на проекта предполага задължително обществено обсъждане. Той ще бъде разгледан в контекста на бъдещето застрояване в "Младост" 3. Според издадени през предишните години разрешения, в неголям периметър се предвижда освен комплекса "Гранд Каньон", да бъдат издигнати 25 етажна сграда (на кръстовището на бул. "Ал. Малинов" и ул. "Филип Аврамов"), както и свързана сграда на "Ул. Филип Аврамов" и ул. "Полк. Владимир Серафимов", информират от община Младост. 

Гранд Каньон е луксозен комплекс в Младост 3. Състои се от 6 жилищни сгради, търговски център с места за отдих, озеленени площи, хотел и клиника. Сградите носят имена на бг планини – Рила, Витоша, Пирин, Родопи, Стара планина и Странджа. Височината им е между 16 - 30 етажа, пише в представянето на проекта от турската компания Garanti Koza. През април инвеститорите обявиха, че започват реализацията на "Гранд каньон", след като са получил разрешение за строеж за първата му фаза. Тя включва хотел, две жилищни сгради и търговско-развлекателен център с общо 91 882 кв.м надземна разгъната застроена площ. Строителството трябва да бъде завършено през лятото на 2020 г.

Проектът на мястото на бившата "Аско Деница", беше представен още през 2014 г., а година по-късно получи и сертификат за приоритетна инвестиция от правителството. През 2016 г. дъщерната компания "Гаранти-Коза България", чрез която се реализира проектът, получи разрешение да изгради пред бъдещия комплекс парк с площ от 11 дка, в който са предвидени и водни площи, амфитеатър, детска площадка, скейтпарк и стена за графити. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!