"За Зелен Младост": Подкрепяме Иванчева, атаката срещу нея е от ГЕРБ

OFFNews 13 юни 2017 в 19:43 7802 0

Драмата кой подкрепя и кой не подкрепя кмета на "Младост" Десислава Иванчева доби комичен аспект след като от инициативата  "За Зелен Младост", която сутринта се отрече от нея, сега изпратиха второ писмо - в нейна защита.

По-късно днес и лидерът на "Нормална държава", който подкрепи Иванчева за изборите, също се разграничи от нея и дори се извини на хората от квартала за това, че ѝ е помогнал да спечели изборите.

Във второто писмо се заявява, че "неполитизираните граждани, участници в каузата" са учудени от позицията за оттегляне на подкрепата към г-жа Иванчева.

"Не сме съгласни с оценката, изразена в отворено писмо - днес, на Георги Пичуров и Кристиана Тодорова, още повече, че не са се допитали до мнението всички участващи граждани в „За Зелен Младост”, пише в писмото.

Според подкрепящите кмета в последните дни ставаме свидетели на една грубо скалъпена, но добре подплатена кампания, срещу каузата „За Зелен Младост” и срещу Десислава Иванчева.

"Ясно е, че те са продиктувани от засегнати милионни интереси на мастити инвеститори, неуспяващи да прокарат проекти за застрояване в зелени площи, върху детски площадки, в междублокови пространства. Ясно е, че са продиктувани от засегнатите интереси на най-голямата политическа сила, загубила последните местни избори за кмет на района, губеща политически дивиденти от даването на гласност за източниците на проблемите. Сред противниците на каузата се нареди и една мъничка, нерегистрирана политическа сила, имаща обаче амбиции да управлява „Младост”, се казва в позицията на противниците на застрояването в столичния квартал.

Според тях фейсбук страницата за местния референдум преди ден е била присвоена от член на нерегистрираната партия "Нормална държава" на Кадиев.

"Тук трябва да отбележим, че всъщност двамата подписали писмото, от самото начало плътно гравитират около същата тази Нормална държава. Тук задаваме въпроса, членовете и симпатизантите на тази партия така ли разбират понятието „нормална държава” – със завладяване на Фейсбук страници и с подписване на декларации от чуждо име", пишат още от "За зелен Младост".

От организацията посочват и че случващото се е прекрасен повод да оставим мръсната вода да изтече.

"Спомняте си, че кандидатурата на Десислава Иванчева, като независим кандидат за кмет, беше подкрепена от партия Нормална държава на г-н Кадиев. Г-жа Иванчева беше категорична, че я приема с изричната уговорка, че това е единствено подкрепа, срещу която не се дължи нищо в замяна. Г-жа Иванчева по собствено усмотрение избра двама от зам.-кметовете й да бъдат специалисти от редиците на партията, но работата в екип с тях се оказа невъзможна – разривът дойде около водени зад гърба й преговори за мегапроекта Гранд Каньон. С ясното съзнание, че гражданската кауза „За Зелен Младост” е над политическите амбиции на определени партийни функционери, кметът даде да се разбере, че отказва да работи в екип с тях. Вместо да се оттеглят с достойнство, двамата господа излязоха в дългосрочни отпуски по болест, след които се впуснаха да обикалят медии, сипещи обвинения по адрес на Иванчева", посочват още от сдружението.

„За Зелен Младост” декларира още, че продължава да подкрепя Десислава Иванчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!