Quantcast

Най-много нападения на бездомни кучета има в Студентски град и "Овча купел"

OFFNews Последна промяна на 13 януари 2015 в 10:31 4818 4

Бездомни кучета

Столичните квартали, в които има най-много нападения от бездомни кучета, са Студентски град, "Овча купел", "Княжево" и "Панчарево". Най-малко пострадали в последните години са жителите на луксозните квартали "Бояна", "Драгалевци" и "Симеоново".

Това съобщи д-р Цветомир Димитров, директор на софийската Първа градска болница, в която се намира единственият противобесен кабинет у нас, пред "Труд".

720 е броят на постъпилите в противобесния кабинет през изминалата година, а през 2013-а са били 772 души. "Обяснението ми е, че общината активно прилага мерки срещу уличните кучета", отбелязва д-р Димитров.

В зависимост от това колко тежки са пораженията от кучешките зъби, докторите поставят до 3 апликации на ваксината. Нахапвнето по главата на човек изисква поставяне на 5 дози ваксина през определен период.

Най-малкият пациент през миналата година е бебе на една годинка, което е пострадало при инцидент с домашно куче.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.01 2015 в 11:08

Хвалиш се, че гълташ кучешка сперма ли?

14.01 2015 в 11:00

до 2

Майка ти толкова ли те е презирала, че си се превърнал в такова озлобено, противно, агресивно, безмозъчно изчадие??

Яд те е, че има кой да се "е*е с песовете", но с теб няма кой. Така ще си пукнеш сам задавен в злобата си.

Думата помяр е измислена за твари като теб, които са отритнати от обществото и не принадлежат към никоя социална група, а не за животните на улицата.

13.01 2015 в 11:10

Решението се знае - изтребване на тая кучешка воняща дръглива гной до последния пес и затвор за безмозъчните ебящи се с песове кучерасти

13.01 2015 в 10:56

толкова ли е трудно да разберат всички, от които зависи решаването на проблема, че бедата не е в самите животни, а в действията на хората ... по-точно бездействията по отношение на техните хранителни отпадъци. не става дума само за София, а изобщо. в природата няма супермаркети и всяко същество полага усилия за да се сдобие с нея, понякога много по-съществени от това да бръкнеш в джоба за пари или дебитна карта. затова пък излишъци има само при човека, опаковки, изрезки, обелки и остатъци. докато не бъдат съхранявани на недостъпни места, няма оправия. парите за управление на бездомните животни са грешни пари, независимо какво говорят еколозите. фокусира ли се всичко в управление на отпадъците, само тогава ще има ефект и с глутниците, и с техните екскременти из парковете, и с насекомите през топлите месеци. да не говорим за гледките и миризмите.