Тетевен обвини зам.-кмет в жестока акция срещу бездомни кучета

OFFNews 27 март 2014 в 12:02 10263 7

Снимка bTV

зам.-кметът Детелин Пърлев

През ноември миналата година зам. кметът на Тетевен Детелин Пърлев е провел жестока акция срещу бездомните кучета, разказаха пред bTV жители на града.

Те се осмеляват да говорят пред камерите едва сега, когато Пърлев е зад решетките заедно с бившия кмет на града Милен Милев. Двамата са намерени за виновни за длъжностни престъпления, извършени в периода април 2012 г.-август 2013 година.

Според хората, интервюирани в репортажа, през ноември зам. кметът провел собствена акция срещу бездомните кучета.

„Дадоха на кучето кренвирш, изяде го и след малко започна да се мята пред погледа ми”, разказва Дица Василева. 

Николай Павлов пък обясни, че две от животните са умрели до сергиите за плодовете и зеленчуците, после чул, че е това се случвало и в други краища на града - до стадиона, на центъра, на улица „Иван Вазов".

Очевидци казват, че извикали ветеринарен лекар в опит да спасят агонизиращите животни.
„От една зелена кола дадоха кренвирша. Аз го оприличих на зам.-кмета Пърлев, но не съм сигурна. Оприличих колата, че е неговата и лицето, че е той”, потвърди местна жена.

Тя обясни, че веднага е сигнализирала на полицията, а екипът пристигнал до 10 минути. Взели й показания. „Казах и на тях, че съм оприличила лицето и колата, но не съм сигурна, но в последствие имаше и слухове, че е било това лицето“, казва жената.

И въпреки че тези хора казват, че са извикали полиция, че са давали показания пред униформените, от полицията твърдят, че не са чували за тях, добавя bTV.

От пресцентъра на МВР в Ловеч обясниха, че сигнал за отровени кучета на кооперативния пазар в Тетевен никога не са получавали.

Акцията завършва с прибиране на труповете. Очевидците разказват, че това станало по нареждане на общински служители: „Един мъж от Съвета нареди на един циганин, той го отнесе и го хвърли в контейнера.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6006

6

Минчев

08.04 2018 в 18:26

За арх.Бисер Бечев мога само да кажа - Едно голямо благодаря!

6006

5

Минчев

29.01 2018 в 23:32

арх. Бисер Бечев е голям професионалист, винаги ще съм му благодарен дето помогна за къщата на баща ми и да се разберем със съседите.

8006

4

Ganio

21.06 2017 в 23:10

Архитект Бисер Бечев си вършеше работата по закона. Компетентен, строг и справедлив. На мен ми помогна и голямо благодаря за това. Узакони ми строежа и така чак във Върховния Административен Съд си спечелих делото. А сега моя изедник плюе архитекта, и го нарича как ли не. Плюе, ама не знае, че си плюе сам в устата! Щото Господ всичко види! А тука на земята решения на СЪД са закон за всички!Ти си наркомана, дето си се кръстил в коментарите Valio.