Мразовито утро, но слънчев ден с температури до 13 градуса

OFFNews 09 април 2021 в 06:08 1285 0

Снимка Александра Маркарян, архив

Днешното утро ще е мразовито, но денят ще е предимно слънчев. Минималните температури ще са отрицателни - до минус 4 градуса, а максималните ще варират между 8 и 13.

Временни увеличения на облачността се очакват след обяд над Източна България, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.

Само на отделни места ще превалява слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от север, ще бъде слаб, а в Източна България - до умерен. До вечерта той ще отслабне, а на места и ще стихне. 

Над планините ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове, но само на изолирани места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт, но след обяд ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра ще е около минус 6°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа до умерен северен вятър, който привечер ще отслабне. Максималните температури ще са между 8° и 11°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.

Слънцето в София изгрява в 6:55 ч и залязва в 20:02 ч. Продължителността на деня е 13 часа и 7 минути.

Луната изгрява в 6:12 ч и залязва в 17:23 ч. Фаза: три дни преди новолуние.

Атмосферното налягане ще се повиши още и ще е знчително по-високо от средното за месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови