Младежи от София организират благотворителен футболен турнир за "Аспарухово"

Симона Костадинова 07 юли 2014 в 17:04 2704 0

Снимка Булфото

Група младежи от София организират футболен турнир, с който да съберат средства в помощ на пострадалите от наводнението във Варна и Добрич.

Турнирът се казва „Заедно за Варна” и ще се проведе на 27-ми юли в София в спортен комплекс „Корнер” (в столичния квартал "Младост" 2, на бул „А. Ляпчев”).

За организаторите

Инициативата е организирана от четирима младежи на възраст между 25 и 27 години. По ирония на съдбата, макар че футболът е мъжка игра, в екипа участва само едно момче - Лъчезар Арсов. Останалите трима организатори са момичета - Гинка Станоева, Мариана Стефанова и Десислава Кожухарова.

Всички те са се обединили около общото си желание да помогнат на хората, които са загубили домовете си или се нуждаят от финансова подкрепа. 

"На фона на милионите левове, които са необходими на пострадалите, осъзнаваме, че средствата, които ще съберем, може да са крайно недостатъчни, но все пак го правим с желание да помогнем колкото можем", обясни Лъчезар Арсов пред OFFNews.

Гинка Станоева, която е единствената с опит в организирането на подобен тип кампании, предложила направят нещо по-мащабно в помощ на пострадалите и така се родила идеята за турнира „Заедно за Варна”.

Групата решила да е точно футболен турнир, защото според тях това е "любимо занимание на много българи, а и това лято със Световното първенство темата е още по-актуална".

За да увеличат събраните средства, младежите имат идея и за направят благотворителен базар паралелно с турнира.

Арсов каза още, че ако тази инициатива събере достатъчно средства, то тя със сигурност няма да е последната, която ще организират.

За турнира

Във футболния турнир могат да участват отбори от минимум шест предварително записани играчи. Записването се осъществява чрез заплащане на отборна такса от 10 лв. на играч. Парите се внасят по дарителската сметка на фондация „Помощ за благотворителността в България" DMS VARNA, като в полето "основание за плащането" се записва, че е за турнира. Сумата може да се предаде и в брой на организаторите, които пак ще я внесат по същата сметка и ще предоставят доказателство на отбора за внасянето на сумата.

"Свързах с ФПББ, тъй като имат повече опит, а и така хората ще са спокойни, че парите отиват по предназначение. Нарочно не съм откривал дарителска сметка на мое име или на някой от организаторите", обяснява Арсов.

Платежното трябва да бъде представено по имейл или качено във фейсбук страницата на турнира до 23.07.2014г, за да може отбора да бъде включен в турнира.

Всеки желаещ може да дари и допълнителни средства според своите възможности: "Разбира се, не ограничаваме никого, ако иска да дари и повече. Например ако някой отбор има по-сериозни възможности, може да дари например 500 лв., 1000 лв. Дори и да са само 6-7 души", казва Арсов.

Турнирът ще бъде с директни елиминации. Ще се играят по две полувремена по 12 минути с 5 минути почивка между тях.

„Заедно за Варна” няма да плаща наем за игрище, като така ще се съберат повече средства за пострадалите. Георги Къделов и целият екип на спортен комплекс „Корнер” осигуряват напълно безплатно терен за провеждане на турнира.

Състезанието ще започне в 9:30 ч на 27-ми юли. За повече информация относно турнира може да се свържете с организаторите на страницата на „Заедно за Варна” във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!