Четирима доброволци уволнени, защото помагали в Аспарухово

OFFNews 02 юли 2014 в 17:03 25354 12

Христо Григоров

Четирима души са уволнени от работа, защото са помагали като доброволци в бедстващите райони след наводнението. Това съобщи председателят на Българския червен кръст Христо Григоров пред "Дарик".

Пред OFFNews шефът на БЧК заяви, че задължително трябва да бъдат направени промени в Кодекса на труда, които да регламентират правата на хората в подобни случаи.

"В други страни например държавите дори плащат на тези доброволци. В кодекса на труда трябва правата на доброволците да бъдат запазени. А когато има и нужда, работодателите да дават задължително до 2-3 дни за доброволчество", коментира Григоров.

По негови думи трябва да има специален закон за доброволците. От БЧК неколкократно са инциирали разговори по тази тема, но със постоянната смяна на властта и управниците те са били без успех.

По думите на Христо Григоров обстановката вече е овладяна, но все още остава много тежка и във варненския квартал „Аспарухово”, и в Добрич. В Добрич хората все още имат нужда от вода и от храна. Григоров призова вече да не се изпращат дрехи, защото към момента има достатъчно. Важно е да започнат строително - монтажни дейности и да се осигури битова техника за хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!