Почистването на Аспарухово продължава, има нужда от още доброволци (снимки)

Симона Костадинова 27 юни 2014 в 13:29 3943 3

Снимка Михаил Самарджиев

Стотици доброволци продължават да почистват варненския квартал "Аспарухово" след наводнението от миналата седмица, което взе 13 жертви.

На улиците “Горна Студена” и “Гривица” калта и тинята се изнасят от доброволци с кофи и лопати. Там теренът се разчиства, за да могат да влязат машини. Заради тежкия физически труд има нужда от доброволци-мъже.

Със затоплянето на времето калта изсъхна и заради това запрашеността на въздуха е много висока, което допълнително се затруднява работата. Поради тази причина 10 машини мият денонощно улиците в квартала.

Засегнатият от потопа квартал все още има нужда от жива сила, която да помага в оперативните дейности. Заради работните дни броят на доброволците драстично спадна, а са нужни хора. От общината призоваха желаещите да помогнат да се включат в почистването на района.

Сред доброволците има и сирийски бежанци, които взимат активно участие в разчистването. Част от тях са от лагера в Харманли и ще останат във Варна до събота. Те смятат, че всички хора трябва да си помагаме взаимно в тежки ситуации.

Около 40 затворници пък помагат в разчистването още от първия ден след като приливната вълна заля квартала. Мъжете са с лек режим от затворническите общежития във Варна и Разделна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!