Младен Маринов стана докторант в Югозападния университет

OFFNews 31 юли 2020 в 15:30 6274 1

Снимка Министерски съвет, архив

Младен Маринов

Младен Маринов е зачислен за докторант към Югозападния университет в Благоевград, писа в. "Струма" и напомня, че бившият вътрешен министър така следва примера на главния прокурор Иван Гешев.

Миналата седмица Маринов бе освободен от министерския пост в МВР. Също миналата седмица е бил приет без изпит в самостоятелна форма на обучение в Правно-историческия факултет, катедра "Национална сигурност и публична администрация", пише изданието.

Също самостоятелно е обучението и на Гешев.

Според вътрешните правила за развитие на академичния състав на ЮЗУ докторантите в самостоятелна форма се приемат без изпит през цялата академична година, след представяне на проект на дисертационния труд, разработен в основната му част, разяснява "Струма". Бившият министър кандидатствал с разработка, свързана с границите и граничния контрол.

OFFNews потърси информация от университета, на чиито телефони обаче не отговори никой. Очакваме отговори на въпросите, които изпратихме по имейл.

48-годишният Маринов е от Тетевен. Завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД, днес Академия на МВР) на МВР през 1997 г. Дипломира се по специалност „Право“ в ЮЗУ през 2005 г. Работи в МВР е от 1991 г. През 1997 г. е назначен на офицерска длъжност в отдел „Охранителна полиция“ на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). От юни 2013 г. заема длъжността заместник-директор на СДВР, а година по-късно става неин директор. С указ на президента на Република България Румен Радев от 9 май 2017 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи. На 20 септември 2018 г. е избран за министър на вътрешните работи от 44-то народно събрание. На 23 юли премиерът Бойко Борисов обяви освобождаването му от поста. Основният мотив бе насилието на полицаи срещу протестиращи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови