Мистериозно изчезнал в България преди 3 г. германец остава в неизвестност

Родителите на Ларс Миттанк дават награда от 40 хил. евро за информация за местонахождението му

OFFNews 30 март 2017 в 10:11 8819 1

Мистериозно изчезнал в България преди 3 г. германец остава в неизвестност

Снимка bTV

Изчезналият преди три години у нас германски турист Ларс Миттанк остава в неизвестност, съобщава bTV. Мъжът изчезна мистериозно през 2014 г. Тогава 28-годишният Ларс пристига почивка в „Златни пясъци“ с приятели. Заради спукано тъпанче лекарите му препоръчват да не лети със самолет.

Така приятелите му се връщат в Германия, а Ларс остава в България. Наема стая в хотел във Варна, но си тръгва посред нощ. Стига до летището, където търси второ лекарско мнение дали е безопасно да се качи на самолет. Прегледалият го лекар го описва като видимо притеснен и мнителен. Разказва, че Ларс изпаднал в паника, когато видял униформен. Успокоили го и мъжът се обадил на майка си. Изведнъж обаче хукнал, оставил целия си багаж, документи и пари, бързо напуснал летището и оттогава е в неизвестност.

Охранителни камери за запечатали бягството на Ларс, който изчезва в неизвестна посока и днес не е ясно каква е съдбата му.

Частният детектив Кай Васертал смята, че е възможно мъжът да се укрива в гора близо до летището на Варна. Той смята, че Ларс е получил халюцинации от медикаментите, които лекарите му предписали и това е възможното обяснение за странното му поведение. Детективът обясни, че е обиколил гората до летището, където срещнал двама бездомници. Те му разказали за непознат бездомник, който не контактувал с никого. Той живеел в гората и избягвал срещите с хора. 

Семейството на Миттанк не се отказва да го търси, затова ангажира Васертал, който идва вече 15-и път в страната. Възможно е Ларс да се укрива в гора, близка до летището, смята детективът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!