Македония обещала на Борисов да реагира за Каймак-Чалан

OFFNews 24 септември 2016 в 17:27 9711 5

Снимка Правителствена информационна служба

Бойко Борисов заяви, че е разговарял със своя македонски колега, който му е обещал да реагира на поругаването на паметната плоча на българските военни, загинали на връх Каймак-Чалан, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Поставих въпроса, ако не вземат мерки за това да чупят с чукове български паметници, ще имат много неприятни срещи след това. И тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат, защото ние не чакахме никой да ни поиска помощ от Македония. Изпратихме и пожарна, и води, и храни и всички македонци бяха доволни, че България им помогна. В сряда Министерски съвет гласува 300 000 лева помощ за Македония и това ли заслужава българинът", запита премиерът.

Съобщението бе направено във Виена по време на срещата на върха относно проблемите с миграцията.

"Важно е споразумението между ЕС и Турция да продължи да работи и в този разговор да се използва членството на Турция в НАТО като допълнителна гаранция за стабилност. Колегите ме подкрепиха, искаме да демонстрираме, че ЕС не е само бюрокрация, това е най-добрият съюз. След решенията в Братислава искахме да демонстрираме, че в тежките ситуации може да се помогне на всички държави. Казвал съм, че трябва и на Гърция, Италия, Сърбия, Република Македония да се помогне", коментира премиерът на България след края на срещата.

По думите на министър-председателя, е необходима ясна позиция на ЕС и за релокацията и начините за действие, когато мигрантите не желаят да останат в съответната страна. В рамките на срещата Борисов отново постави и въпроса за изграждане на зони за сигурност извън ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

24.09 2016 в 17:35

Ако за всяка ей такава снимка им събираха по 100 евра на калпак , щяха да са решили всички кризи .....

25665

1

Victimized

24.09 2016 в 17:35

Ако за всяка ей такава снимка им събираха по 100 евра на калпак , щяха да са решили всички кризи .....