Мая Манолова на протест в Дружба довечера, сезираха я преди 2 г. за затворена алея

OFFNews 11 юни 2019 в 13:06 3906 1

Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи протест срещу застрояване в „Дружба“ 1 до блок 121. Хората настояват за запазване на зелените пространства, където да играят децата им, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана. 

Недоволните сезираха Манолова още през 2017 г., от когато датират протестите им срещу затварянето на пешеходния път между втора и първа част на района.  

Съществуващата над 30 г. алея между жк. Дружба 1 и 2 бе затворена „за извършване на довършителни строителни работи“ в реституиран имот. Две седмици по-късно собственикът на имота затвори окончателно пешеходната алея, информираха тогава организаторите на протеста.

Хората искат промяна на ПУП, за да се възстанови алеята в предишното й трасе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

kmtz

12.06 2019 в 11:31

Извинете,но сами казвате,че не е зелена площ и е частен имот(в интервюта).Какво очаквате от собствениците?Да не си го заградят,което по закон имат право да направят,и вашите дрисливи деца и кучета да се разхождат там ли?Или всичките пари,които по почтен начин са изкарали(за разлика от нашите държавници,за които си затваряте очите) да отидат на вятъра,заради някакви селяни дошли в София,искайки "зелени площи".Отидете си на село,заведете децата си на планина,заведете ги да видят пещера Венеца,пещера Утробата и т.н,за които съм 100% сигурна,че дори и не сте чували,защото това блато сте го поставили на такъв пиедестал,че като умрете,ще искате да ви погребат в него.