Летен трафик: Без ремонти по 'Тракия' и засилен полицейски контрол

ОFFNews 06 юли 2018 в 20:52 2252 1

Ограничаваме максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг в МВР днес.

Изключение е автомагистрала „Хемус“, където заради необходимостта от спешни ремонти са затворени неремонтираните тръби на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ и едното платно на виадукта „Коренишки дол“. 

От тази седмица се очаква повишаване на трафика с около 30% във връзка със започналото придвижване на гастарбайтери от Западна Европа към Турция, поради което се очаква интензивен трафик по автомагистрала „Тракия“ не само в почивните дни, коментира Нанков и призова да се шофира с повишено внимание.

Поради това ремонтните дейности по АМ „Тракия“ са преустановени, а през летния сезон няма да се работи заради тежкия трафик. В дните, когато той е най-интензивен, движението на тежкотоварни превозни средства ще се ограничава, каза още Нанков. 

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев предупреди, че през цялото лято ще има засилен полицейски контрол по пътищата. 

МВР е командировало 800 служители от Охранителна полиция за целия сезон, които ще изпълняват контролни дейности в областите с морски курорти - Добрич, Варна и Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12270

1

HristoSliven

06.07 2018 в 21:47

Намерете начин за макс. бързо налагане на наказания и изпълнението им, особено за водачите на МПС с чужда реггюистрация! БГ-олигофрените по пътищата си имаме достатъчно, намерете начин да се озаптят мамалигарите, гаст'арбайтерите и останалите с чужда регистрация (вкл. нашенски тарикати). Сваляне на номера, задържане на документи, налагане на максимални глоби, а при неплащане в срок - "запиране" (примери от Гърция и Турция има достатъчно).