Kметът на Каварна съди съветник заради сватба на журналист

OFFNews 02 април 2015 в 13:47 5366 0

Снимка БГНЕС

Кметът на Каварна Цонко Цонев заведе наказателно дело от частен характер срещу общинския съветник от града Красимир Кръстев. Делото, насрочено от Райония съд в Каварна за 4 май, е за клевета и уронване престижа на кмета, като представляващ общината.

Снимка, на която общинският съветник в Каварна Красимир Кръстев паркирал неправилно бе показана в ефира на Нова телевизия на 10 март. Местният парламентарист вместо да се извини в ефир обвини водещите, че са взели телефона му от каварненския кмет. "Нова телевизия е длъжник на град Каварна, защото с медийно отразяване от 12 години текат пари от Общинския съвет към телевизията. Каварна плати сватбата на разследващия журналист Васил Иванов", обвини общината в ефир Кръстев. 

"На тоя лъжец искам да му кажа, че нямаме договор с Нова телевизия и никой не е плащал сватбата на някой журналист", избухна в отговор каварненския кмет. След словесния двубой в ефир на 10 март Цонко Цонев заведе тъжбата в деловодството на съда.

Кметът на Каварна не за първи път съди общинския си съветник Красимир Кръстев. През май миналата година приключи друго дело, а местният парламентарист бе осъден да заплати 5000 лева глоба, представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди за думи, изречени през юни 2012 година на среща с медицинските работници в МБАЛ-гр.Каварна и излъчени по местната кабелна телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови