Кирил Йорданов е новият шеф на Асоциацията на българите по света

OFFNews Последна промяна на 02 ноември 2013 в 19:49 3249 4

Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС
Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС

 

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов е новият председател на Асоциацията на българите по света, съобщава БНР.

Йорданов бе избран по време на "Великия събор на българите", който се провежда в морския град с участието на над 200 делегати от 34 страни.

Йорданов посочи, че членовете на асоциацията очакват от новото ръководство подобряване на взаимоотношенията с институциите, защита на правата на българите по света, опазване на войнишките паметници и на българското културно-историческо наследство.

Почетният председател на асоциацията Григор Велев съобщи, че през годините са изпратени 25 документа с предложения до всички български правителства, но не е получен отговор от нито едно от тях.

Съборът ще приеме обръщение до Народното събрание, с което се иска да бъде възстановено българското гражданство на българите от Македония и Западните покрайнини, както е възстановено полското гражданство на 6 милиона поляци в Западна Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.11 2013 в 01:24

ШШШШШШШШТ Тихо Гнидо.........!

03.11 2013 в 13:01

Кой те е учил да пишеш България с малка буква, гнидо мръсна? Само говедо без род и родина може да си позволи такава гадост. Може да мразиш държавата, правителствата от 1978 г. насам, всички възможни партии и всички политици - живи и мъртви -, но не може да пишеш името на страната си с малка буква. Разбра ли, човекоподобна гад?

02.11 2013 в 23:14

в абсурдистан/т.е. българия/, това е най-логичното назначение. вие какво очаквате, да бъде назначен ерудиран, образован, честен, неподкупен, морален, ангажиран с каузата на напускащите българия и напусналите вече българия, човек??? аре нема нужда, тва е българия, тук хората с гореизброените недостатъци духат супата, както беше казал един голям българин. в българия се назначават хора с ампутирано чувство за справедливост, чест и достойнство. хора за които моралът е непозната, неизследвана, недостижима част от човешкото битие. абсурдите днес, в този вери моумънт се случват независимо от безумността им. абе народе, тия хора кат мая манолович, нейния любовник министърчето, мишката миков, орешака, местановия, и другите недоразумения деца нямат ли, страх от бога - джийзъс, аллах и другите, нямат ли??? може би са неверници, но чудно ми е как живеят когато не ги дават по телевизора тия млади и не толкова млади меринджеи?? как възпитават челядта си? как им обясняват кое е добро и кое лошо, след като доброто за тях е лошо за обикновения човечец и обратното??? некой да ми разясни моля

02.11 2013 в 22:12

И на какво отгоре тоаи мафиот трябва да става шеф на нещо, с изключение на затворническа килия. Затова ли ги измитаме от една позиция за да се насадят на друга да посмучат още. Докога ще търпим наглостта и дебелоочието на такива нагли типове.кой го избрал да представя българите по света?