Как за ден да накараш 10 непознати да се усмихнат: Подкаст за добрите примери

OFFNews 17 ноември 2023 в 15:20 28170 0

Снимка Ангел Захаринов/Samsung България

Как за един ден да накараш десет непознати да се усмихнат, какво е да играеш в един отбор с Лео Меси и как "лудият репортер" Дани Петканов пее "She's got the look" с актьорите Юлиан Костов и Кристиян Милатинов.

Това са само част от нещата, които можете да чуете и видите в последния епизод на Flexcast - новият подкаст на Samsung България във "флекс" режим, вдъхновен от сгъваемите телефони на Samsung – новаторски, мотивиращ, гъвкав и различен формат в YouTube канала на Samsung.

Идеята е Flexcast да бъде платформа за добрите примери - да се излъчват срещи с интересни, световно успели българи с интересен житейски път, които са постигнали много и са променили към по-добро своите сфери на дейност. Хора, които са променили обществото ни по някакъв начин, без това непременно да им е спечелило хиляди лайкове в социалните мрежи.

Flexcast се излъчва всеки вторник с нова актуална тема и супер мотивиращи участници и истории. Можете да го гледате докато пиете кафето си сутрин, докато шофирате или пък пиете виното си след работа, защото е нужно само да отворите телефона си, който се побира и в най-малката чанта или джоб, за да влезете в YouTube канала на Samsung.

Алекс Богданска беше водещ на първите два епизода на подакста. В пилотния епизод нейни специални гости бяха Ивелина Чоева и Ирмена Чичикова, които разказаха лични истории за пътя си към успеха. Във втория епизод на Flexcast Богданска разговаря с посланичката на plastic free културата Зорница Жеглова и най-добрия фотограф сред готвачите Мария Жекова за това как да живеем природосъобразно.

Третият епизод изненада с нов водещ - динамичният Дани Петканов. Дани имаше кратки включвания в предишните епизоди, но тук отново влезе в обувките си на "луд репортер". В третия епизод на Flexcast той разговаря с Керана, и рапърът Огнян Павлов - FYRE, за музиката и мотивацията.

В четвъртия епизод на Flexast, озаглавен “Правилото на петте П-та”, водещ отново е щурият Петканов. Той разговаря за формулата по пътя към успеха с актьора, режисьор, мениджър на таланти и бивш професионален плувец Юлиан Костов и с актьора, модел и бивш футболист Кристиян Милатинов.

В началото на епизодa Дани предизвика двамата актьори да си направят видеовизитка с помощта на сгъваемия Galaxy Z Flip5, с която да се представят за 30 секунди пред зрителите: със задната камера, защото устройството се "флексва". "Флипва се, флексва се. А когато се флипне, може да си направиш селфи със задната камера", шеговито обяснява Дани Петканов.

Силата на доброто

Юлиан Костов разказва как в началото на кариерата си в Лондон през 2012 г. си е поставял редовно задача да накара 10 непознати души в метрото да се усмихнат. Някои дни той "преизпълнявал квотата", а накрая това му станало начин на живот. "Има твърде много лошо по света и наистина мисля, че трябва да сме сила за доброто", казва Юлиан.

Кристиян Милатинов съветва хората да "живеят за момента, защото мнозинството просто съществуват, а не живеят". По думите му, в динамичното ни съвремие рядко остава време, за да осъзнаем случващото се.

Дани Петканов отбеляза, че е поканил правилните гости, защото точно това е целта на подкаста - да се покажат добронамерени и успели българи, които могат да бъдат пример за всеки един от нас.

Рецептата на успеха

Според Кристиян рецептата за успеха е да не се отказваш. Важно е човек да се самонаблюдава и регулира, както и да приема всичките емоции, които изпитва, независимо какви са те. "Тук има много страх, завист и срам. Чисти и истински хора, които сами се смазват. Трябва да знаем, че тук не е толкова лошо!", призовава той.

Кристиян Милатинов

Юлиан разказва за случай, в който е пътувал чак до Лос Анджелис на второ повикване след прослушване за роля, за да разбере, че я дават на друг актьор. Именно в такива случаи на провал обаче е ключово да не се отказваш. Почти всички пари, които е изкарал от кариерата си, е вложил в актьорски курсове и всякакви уроци, за да развива уменията си.

Юлиан Костов

Когато подценяват българите в чужбина

Двамата актьори споделят наблюденията си от работата си в чужбина. Разказват, че често им се случва продуцентите или кастинг агенциите да се съмняват в техните умения да говорят английски. Кристиян заявява, че когато бъде подценен по подобен начин, това по-скоро има обратен ефект - мотивира го.

Да играеш в един отбор с Лео Меси

Кристиян Милатинов е единственият българин, имал честта да играе в един отбор с футболната легенда Лео Меси. Крис е бил съотборник на Меси в продължение на 2 години в школата на ФК "Барселона" от 2003 г. до 2005 г. Той разказа, че още тогава е личала невероятната дарба и бързина с топката на Меси и подчертава, че важното в спорта е талантът да се тренира от възможно най-ранна възраст. По думите му Меси е страхотен човек.

Прекаленият стремеж към парите и външната красота

Крис изтъква, че в днешно време хората прекалено много наблягат на повърхностното и на външния вид. "Стремят се към някаква мода или тенденция, към някакъв перфектен външен вид. Недостатъците все повече ще се ценят, защото това е истинското", казва той. Дани допълнва, че всички хора имат недостатъци и че най-голямото съвършенство е да приемеш своите несъвършенства.

Юлиан казва, че парите помагат на човек да живее по-добре, но че те не могат да бъдат цел, която постигнеш ли - те прави щастлив. Крис добавя, че дори да имаш скъпа кола и голяма къща, може да не си щастлив, защото щастието се състои в това да оценяваш дребните неща.

Успехът не се постига за една нощ, но...

Накрая на предаването Дани моли гостите си да допълнят фразата. "Практика, практика, труд и да вярваш в себе си", казва Крис. "Но може да изградиш визията за бъдещето си за една нощ", допълва Юлиан.

Снимки: Ангел Захаринов за Samsung България

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика