Изложение на престижни европейски колежи в София

ОFFNews 03 ноември 2015 в 13:52 1957 0

Училище "Royal Russell".

На 7 и 8 ноември в х-л "Хилтън", София от 11:00 до 17:00 часа ще се проведе изложението "Средно образование в чужбина", което ще представи 20 от най-престижните пансионни училища от Aвстрия, Англия, Германия, Испания и Швейцария.

На него интересуващите се родители ще могат да получат подробна информация за условията, програмите и финансирането, и да направят най-правилния избор за своите деца. 

Програмите, за които ще може да се получи информация, са GCSE, A-levels и International Baccalaureate, както и швейцарската, немската и американската система за средно образование. Освен това децата ще имат възможност да положат изпити за прием и стипендии на избрано училище или просто да проверят знанията си по английски език.

Изложението предлага съпътстваща програма от безплатни презентации с превод от английси на български, които целят да помогнат на родителите да се ориентират в разнообразието от академични програми и да изберат най-подходящото пансионно училище.

Освен на английски език, някои от колежите, представени на изложението, предлагат обучение и на немски, френски и испански език.

Сред изложителите се открояват:

CARDIFF SIXTH FORM COLLEGE – за трета поредна година първенец в класацията на вестник Daily Telegraph, която подрежда частните колежи според резултатите на учениците в програмата A-Level;

ЕPSOM COLLEGE - едно от най-добрите училища за подготовка на кандидат-студенти за медицина;

LORD WANDSWORTH COLLEGE - сред чиито възпитаници е холивудският актьор Джулиан Сандс;

CATS COLLEGE – училището, което е завършил двукратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън.

LYCEUM ALPINUM ZUOZ - едно от най-добрите швейцарски училища. Сред неговите възпитаници са внукът на основателя на Порше – Фердинанд Порше, австрийският бизнес магнат и председател на борда на Фолксваген – Фердинанд Пих, както и Граф Фабер-Кастел – изпълнителен директор на световната компания за офис консумативи „Faber-Castell”.

ROYAL RUSSEL – училището, чийто патрон е Нейно Величество Елизабет II;

CHASE GRAMMAR SCHOOL – освен възможности за стипендии, училището предлага и ексклузивната програма Chase Football Academy Academic Premium. Тя включва тренировки по футбол с професионални треньори от екипа на Астън Вила, посещения на мачове и възможност за срещи с футболистите на тима от английската Висша лига.

SHAFTESBURY SCHOOL – елитният държавен колеж, създаден през 1600 година, който привлича не само с добрите академични резултати, но и с факта, че учениците не плащат такси за обучение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!