Ивайла Бакалова: Мои познати са чули Борисов да казва, че ще ни приключи

OFFNews 01 юни 2023 в 08:03 12270 6

Ивайла Бакалова

Снимка БГНЕС, архив

Ивайла Бакалова

"Схемата е кошмарна и се започва от най-ниските нива, за да се стигне до най-високите. Как искаме хората да говорят? Хората ги е страх и е съвсем нормално. Аз съм един от малкото хора, които... Вчера майка ми ми се обажда и плаче и се страхува за мен. ... Няколко пъти познати от близкия кръг на господин Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя, е смело, но пък аз имам семейство, имам дете – вече имам две деца. Няколко пъти идваха, общо взето, мои познати, които се притесняваха за мен и да ми кажат какво са чули - че господин Борисов е казал, че ще ни приключи." Това заяви Ивайла Бакалова пред Нова тв тази сутрин.

Вчера Бакалова даде показания по аферата "Барселонагейт" пред Софийската градска прокуратура и сподели, че няколко пъти е била заплашвана.

Бившата манекенка и "Мис България" бе определена като ключов свидетел по "Барселонагейт" от журналиста и директор на "Антикорупционен фонд" Бойко Станкушев.

Разследването "Барселонагейт" е свързано с къща в Барселона, чиято покупка е обект на проверка за евентуална схема за пране на пари. Испанските власти подозират, че има връзка между нея и бившия български министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

След интервюто в кулоарите на парламента Борисов заяви, че не познава Бакалова, след като вчера казваше, че не я е виждал от десетилетия.

"Това, което се случва в държавата е, меко казано, ужасно, безпрецедентно. Това, което виждам от години наред: един човек държи държавата (като) заложник на своите собствени интереси. Дали един, те са няколко. ... Мога да кажа, че потвърдих всичко, което съм казвала в годините и повече детайли, разбира се, но не искаме да пречим на прокуратурата да си свърши работата, защото тя очевидно беше дълбоко приспана по политически причини и в момента е събудена, пак по политически, но аз, като гражданин, искам да видя какво ще направи, да дам шанс на тази прокуратура в момента, защото може би това е шансът на България да имаме някаква нормалност“, каза тази сутрин Бакалова.

По моето скромно мнение, доколкото мога да съм обективна, мисля, че има – така Бакалова отговори на въпроса според нея има ли финансово престъпление, свързано с покупката на къщата.

"Преди две години на мен и моето семейство се случи нещо ужасно", каза Бакалова и припомни как без да е имало нито един свидетел в подкрепа на обвинението, мъжът, с когото е живеела - Веселин Денков, е бил задържан по обвинения, че е част от организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство. Целта е да му вземат бизнеса и когато това не се случва, го удрят с обвинение. От записи се чува репликата "Имаш ли печалба над един милион, вече си под прожектора". Но всичко утихва.

"Знаете ли, че няма нито един свидетел? Знаете ли, че има свидетели, които казват в съдебна зала: „Бяхме натискани да кажем неща и ни бяха обещавани други“. Каня всеки, който иска, да дойде в зала.

Две години минаха и аз съм тук. Никой не ме потърси. Вие не знаете какво е заглушаването. В момента, сега започва по всички медии, жълти форуми да се търсят компромати, да се оплюва, аз като свидетел да бъда... „оставете я тая свидетелка, тя какво толкова има да каже – някаква си бивша манекенка“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

6

Минал Заминал

01.06 2023 в 19:45

За мутрите и едновремешните им *****...

2550

4

alfakentavur

01.06 2023 в 11:50

За това в СССРайха може да осъдят някого и да го затворят. "Чух че един човек е чул, че трети е казал"....

-1555

3

ob1

01.06 2023 в 11:05

нмвп, тиквата ти е хванат за топките и ще пее и приказва каквото му подадат. А ти можеш като другите късопиши копейки да плюеш :)

11300

2

yoghurt

01.06 2023 в 10:20

Е ся това им е най-силният коз на ПП. Да не потушават съдебния процес срещу Бойко.