Италианският университет „Бокони“ открива магистърска програма у нас

Димка Атанасова 03 април 2017 в 14:57 15350 2

Снимка OFFNews

Престижният италиански университет „Бокони“ съвместно с Американския университет в България открива у нас магистърска програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти“. Обучението ще се провежда в София.

SDA Bocconi School of Management е класиран от "Файненшъл таймс" на шесто място в класация за университети за бизнес образование.

Завършилите магистърската програма ще получат две дипломи – от SDA Bocconi и от Американския университет в България, които ще бъдат признати и в Европа, и в САЩ.

Университетът „Бокони“ си партнира с 48 държави в света, а България е първата и единствена държава от Източна Европа, в която ще бъде открита тази магистърска програма.

Директорът на програмата от страна на SDA Bocconi, бивш декан и преподавател по корпоративни финанси Маурицио Далокио заяви, че са избрали България, защото са намерили подходящ партньор в лицето на Американския университет в Благоевград, който има същите високи академични стандарти и ниво, отговарящи на критериите на „Бокони“.

За нас е удоволствие да бъдем партньори с водеща институция като университета „Бокони“. Американският университет има вече 25-годишна история в България. Започнахме с мисията да доведем качеството на американското образование в България. Щастливи сме, че ще имаме възможност да почерпим опит от „Бокони“, заяви временно изпълняващ длъжността президент на Американския университет в България Стивън Съливан.

Обучението ще е изцяло на английски език и ще се състои от 16 модула, които ще свържат теорията с практиката. Курсовете ще се провеждат в Центъра за образование и култура „Илиев“ на АУБГ в Студентски град в София. Цената за студент ще е 22 500 евро, а началото на програмата ще е в средата на октомври тази година.

Сред известните личности, завършили университета „Бокони“, са бившият италиански премиер Марио Монти и италианският композитор Джакомо Манцони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

04.04 2017 в 02:19

А "Сополи"?

10571

1

Hissarion

03.04 2017 в 16:40

А университетът "Макарони" кога ще открие програма у нас? Много по-полезни специалности ще предложи вероятно.