Глобиха строителна фирма, заради прах във въздуха по "Витошка"

Последна промяна на 27 юли 2016 в 16:02 4390 2

Столичният инспекторат извършва проверки на строителните обекти за огради, разпиляване на материали и отпадъци и замърсяване на площи наоколо. 

При проверките по нареждане на кмета Йорданка Фандъкова, са установени нарушения на четири строителни площадки. Съставени са актовете на техническите ръководители на обектите. На обекта "Рехабилитация на бул. "Витоша" в отсечката от ул. "Гургулят" до ул. "Бяла черква" е съставен акт на фирма "Пътища и съоръжения" ЕАД за запрашаване на околното пространство. 

На обекта "Ремонт на бул."Владимир Вазов" от моста "Чавдар" до бул. "Ботевградско шосе" и "Ремонт на бул. "Ботевградско шосе" от ул."Летоструй" до СОП е съставен акт за установяване на административно нарушение на фирма "Калистратов груп "ООД , за натрупване и разпиляване на бетонови отломки извън границите на обекта.

На обектите "Реконструкция на топлопровод по ул. "Богатица" от бул."Джеймс Баучер" до ул."Горски пътник" е съставен акт на фирма "Черита"ООД , а на обекта "Реконструкция на ул."Богатица" от бул. "Арсеналски" до бул. "Джеймс Баучер", извършван от фирма "Щрабаг"ЕАД са съставени актове за натрупване и разпиляване на строителни материали и отпадъци извън границите на обекта.

Проверките на строителните обекти продължават. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1678

2

ovgun

27.07 2016 в 16:43

Парлама, която ще си приспаднат от комисионните.