Глобяват с до 5 хил. лв. мъж, пребил медицинска сестра

OFFNews 09 декември 2014 в 15:57 4552 5

Глоба до 5000 лв. може да бъде наложена на мъж, който през 2013 година пребил зверски медицинска сестра от спешна помощ. 

Ленко Панов е подсъдим за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Прокуратурата е внесла предложение той да бъде освободен от наказателна отговорност и да бъде глобен от 1000 до 5000 лв. Тази възможност е предвидена в Наказателния кодекс.

Инцидентът станал на 25 май 2013 г. Малко след полунощ на столичната ул. "Босилек" 1 е извикан екип на Спешна помощ, за да помогне на момиче в безпомощно състояние. Сигналът е подаден в 00.30 часа, а шофьорът на линейката, лекарят и медицинската сестра пристигнали на адреса в 01.10 часа.

Близките на момичето, включително и Панов, решили, че екипът е закъснял. По тази причина Панов се приближил до сестрата, съборил я на земята, ударил я с юмрук по главата и започнал да я рита. С действията си ѝ причинил „временно разстройство на здравето, неопасно за живота”, което според Наказателния кодекс се води лека телесна повреда.

На по-късен етап стана ясно, че момичето, което се нуждаело от помощ, било прекалило с алкохола. Медиците били наобиколени от роднини на момичето и нейни приятели, които по това време били на купон. По-късно изследванията показаха, че момичето е с 4.3 промила алкохол в кръвта.

Нападателите буквално набили тримата медици, след което започнали да трошат линейката. Заради инцидента тогава бяха задържани шестима души. Трима от тях бяха освободени. 

Сред пострадалите при инцидента медици е и д-р Красимир Йорданов - лекарят, който участва в многократно награждавания документален филм на Илиян Метев "Последната линейка на София".

Делото е насрочено за утре в Софийския районен съд. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша