Quantcast

Кадиев също поиска оставката на Москов

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2014 в 11:35 6556 35

Георги Кадиев

Депутатът от БСП Георги Кадиев се присъедини към искането на ДПС за оставка на здравния министър д-р Петър Москов след изказванията му за побоите на спешни медици в ромските махали.

"Слушам в парламентарна зала обясненията на Радан Кънев по казуса "линейки в ромските махали": какъв демократ бил министър Москов, как роднините му били във фашистки и комунистически лагери и т.н.

Всъщност Петър Москов направи нещо недопустимо ксенофобско и расистко: осъди цяла група хора да са без достъп до спешна медицинска помощ заради престъпленията на отделни роми. Както някой написа, тези идеи би трябвало да са умрели заедно с Хитлер", написа Кадиев на страницата си във Facebook.

Да, тази година има 227 нападения над лекари и 75% от тях са свързани с роми. Но решението не е спрян достъп на цялата ромска общност. Ами ако утре бебе умре заради това, че е извършило "престъплението" да бъде родено в ромска махала? Думите на Москов не са лапсус. Те са начин на мислене. Както и да го оправдавате, това мислене е ксенофобско и расистко, категоричен е Кадиев.

Престъплението е индивидуален акт. Всеки сам решава дали да бъде престъпник или не, а не неговата принадлежност към дадена етническа група. И на никого не може да се откаже достъп до здравеопазване заради етническа принадлежност, подчерта той.

Затова се присъединявам към поисканата оставка на Москов. За да спрем навреме този начин на мислене, каза Кадиев.

В същото време в подкрепа на здравния министър се обявиха от Гражданска инициатива „Млади лекари за ново здравеопазване“.

„Ние представителите на Гражданска инициатива Млади лекари за ново здравеопазване изказваме своята подкрепа на заявената от Министъра на здравеопазването Д-р Петър Москов позиция, осъждаща проявите на физическото насилие върху медицински лица. Реакцията на обществото трябва да бъде ясна и категорична, изискваща предприемане на всички законови мерки, гарантиращи безопасността на екипите по време на изпълнение на техните професионални задължения“, заявиха младите лекари.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.12 2014 в 12:21

Кадиев, Кадиев винаги се изживяваш като "Честната Мара от долната маала".Ти ще отидеш ли в ромското гето ако знаеш, че една твоя дума ще отключи агресия сред това първично общество......?

09.12 2014 в 23:32

Кадиев, отдавна трябва да си пил хапчетата си и да си лягаш.Времето ти е отминало и безмислените ти напъни да изпъкнеш с нещо оригинално не струват пукната пара.

09.12 2014 в 21:15

Кадиев за теб единствено имах що годе добро мнение, но щом и ти защитаваш ромите, които малтретират българите по всякакъв начин, било то финансов,престъпен и т.н.за мен си кръгла НУЛА

09.12 2014 в 20:25

Фалшивата "интеграция" или за правото да пердашиш лекари с винкел!
227към175 -Съотношение на общия брой нападения над спешни екипи и тези, извършени от цигани.
БХК твърди, че идеята лекарите да не бъдат изпращани без полиция в гетото, за да не бъдат пребивани, трябвало да бъде погребана с Хитлер. Тоест, защитата на здравето, живота и достойнствата на лекарите, при изпълнение на служебния им дълг от неинтегрираните питомци и клиенти на БХК е хитлеризъм, расизъм, ксенофобия и фашизъм.
Нов ураган от лицемерие и полит-коректност залива социалните мрежи. Поводът – възмущението на д-р Москов от набиращата сила практика спешни лекари да бъдат млатени като животни в циганските махали, когато отидат на адрес, за да спасяват живота и здравето на млатещите ги.
Говорителите на „либералното“ лицемерие надигат глас за защита на правото на обитателите на махалите да пребиват спешни лекари. Наричат отказа от това право дискриминация.
Наглостта на циганските барони също няма край. Всичките барони, „председатели“ на по същината си противоконституционни (защо противоконституционни, виж КРБ) цигански партии, обясняват, че докторите били системно бити, защото закъснявали… Няма съжаление, няма извинения, напротив има обвинението, че за системните побоища, виновни са…битите лекари.
Обитателите на катуните и махалите ползват предимно Бърза помощ, дори за температура и не-спешни случаи, защото са в огромната си част здравно неосигурени. Лекарите ги лекуват и им оказват помощ и заради Хипократовата клетва, и защото ги е страх от побой, нападение и унижение.
Това е още една от невидимите, от тихите социални помощи, които българското общество изплаща и дава на голяма част от тази общност, наред с правото и да се ползва от градски транспорт, ток и вода почти безплатно.
В махалите и гетата има зверска битова престъпност. Тя се превръща в етническа. Насочена е срещу всеки отвън. Всеки дръзнал да „влезе“ в гетото, катуна, махалата.
Изпитали са я стотици, ако не и хиляди полицаи, лекари, служители на енергото, общински служители, горски, пощаджии. Български граждани, които са бити, гонени, хулени, пребивани от обитателите на гетото и катуна.
Обитателите на катуна стават все по-нагли, по-агресивни и по-арогантни. Това е битието, естеството на всеки катун, всяко гето, всяка махала.
Катуните трябва да бъдат разрушени и премахнати, битовата престъпност трябва да бъде унищожена, всяко престъпление трябва да бъде наказвано.
Същевременно излезе отвратителната „новина“ за гнусна извратенящина, извършена от представител на упоменатата общост над дете, в училищна тоалетна. Същият е бил известен с това, че системно бие, тормози и притиска всички малки деца в училището, а отговорните лица не смеят нищо да му направят, за да не се срещнат с родата му.
Да чухте реакция от БХК? От другите правозащитници. От възмутените либерали? От противоконституционните цигански партии, фондации, организации?
Не, няма и да чуете. За тях тази отвратителна гнусна гавра не е новина. Защото жертвата не е от подзащитната им общност.
От тях ще чуете следното либерално, толерантно, политкоректно умозаключение – „Е какво толкова е станало, нима българите не вършат престъпления?“

09.12 2014 в 20:18

Дребни игрички червените зайчета на ДПС пак започват. Москов да ви е проблема на вас, червени боклуци такива!

09.12 2014 в 15:49

Предлагам да открием дарителски фонд , за закупуването на дебели греди, за строителство на бесилка и подиум на жълтите оавета. Идеята ми е , след като се вдигне най-накрая народа ,да изкарва по един депутат от НС и да му се дават 5 минути публично, да обясни и аргументира действието или бездействието си по задаваните от народа въпроси.Ако не се аргументира на въжето! И така най-накрая да почне да се рздава справедливост. А не да ни управляват осъдени (Ц.Цветанов да речем) и криминални с комунистическо минало личнсти.

09.12 2014 в 15:16

Кадиев ,седесарино!Ти ме направи симпатизант на Москов, срещу който бях.Както и против реформаторите.

09.12 2014 в 14:45

Кадиев, ВАШТА ПАРТИЯ за 25години
ИЗГОНИ БЪЛГАРИТЕ и ЦИГАНИЗИРА БЪЛГАРИЯ.
Затова точно ти много внимателно
трябва да си мериш приказките.

Браво Москов, с теб сме!!!
Първият министър, който застана зад лекарите
и назова нещата с истинските им имена!
Трябва сериозно да сe работи в тази посока,
ЗАЩОТО ИНАЧЕ СТАВАМЕ ДЪРЖАВАТА НА МЕШЕРЕТАТА
...,
а тогава ще дойде ИСТИНСКАТА ТРАГЕДИЯ !!!!!

09.12 2014 в 14:19

За първи път министър се изправя и казва "Писна ми от мангалите". И великите демократи лицемерно скочиха срещу него.
Кадиев, като бяхте толкова години във властта как подобрите живота на циганите, кажи какво конкретно сте направили? Кебапчетата не се броят!